ΝΑΤΟ: Η Ουκρανία πρέπει να αποκτήσει περισσότερα βαρέα όπλα!

Η Ουκρανία πρέπει να αποκτήσει περισσότερα βαρέα όπλα του ΝΑΤΟ, δήλωσε την Τρίτη ο επικεφαλής του στρατιωτικού μπλοκ, ενόψει της συνάντησης μιας «ομάδας επαφής» υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που συστάθηκε για να συζητήσει την επιμελητεία του σχεδίου. Το ΝΑΤΟ προσπαθεί να προσαρμοστεί στις «διαρκώς μεταβαλλόμενες» απαιτήσεις του Κιέβου, σύμφωνα με τον Αμερικανό απεσταλμένο στο μπλοκ.

Η Ουκρανία θα πρέπει να έχει περισσότερα βαριά όπλα και οι σύμμαχοι και εταίροι του ΝΑΤΟ έχουν παράσχει βαριά όπλα… και εντείνουν την προσπάθειά τους επίσης», δήλωσε  ο Γενικός Γραμματέας της Γενς Στόλτενμπεργκ την Τρίτη στη Χάγη, όπου συναντήθηκε με ηγέτες επτά κρατών μελών πριν από την τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ που έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Ιουνίου. 

«Όσον αφορά τα όπλα, είμαστε ενωμένοι εδώ ότι είναι ζωτικής σημασίας για τη Ρωσία να χάσει τον πόλεμο», δήλωσε ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, ο οποίος φιλοξένησε τη συνάντηση. «Και καθώς δεν μπορούμε να έχουμε μια άμεση αντιπαράθεση μεταξύ των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βεβαιωθούμε πως η Ουκρανία μπορεί να πολεμήσει αυτόν τον πόλεμο, ότι έχει πρόσβαση σε όλα τα απαραίτητα όπλα». 

Στη συνάντηση στην Ολλανδία συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις, η Πρωθυπουργός της Δανίας Mette Frederiksen, ο πρωθυπουργός του Βελγίου Alexander De Croo, ο Πολωνός πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki, ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Antonio Costa και ο πρωθυπουργός της Λετονίας Krisjanis Karins. Ο Στόλτενμπεργκ επισκέφτηκε προηγουμένως τη Σουηδία και τη Φινλανδία, οι οποίες έχουν υποβάλει αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, αλλά πιθανότατα δεν θα προσκληθούν επίσημα στη σύνοδο κορυφής στις 29-30 Ιουνίου στη Μαδρίτη, λόγω τουρκικών αντιρρήσεων.

Εν τω μεταξύ, η Μόνιμη Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ Τζούλιαν Σμιθ αναφέρθηκε ότι τα κράτη του ΝΑΤΟ προσπαθούν να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις του Κιέβου για πρόσθετα όπλα, τα οποία αλλάζουν συνεχώς. 

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, οι αρχικές προσπάθειες για τον εφοδιασμό της Ουκρανίας επικεντρώθηκαν σε φορητούς αντιαρματικούς και αντιαεροπορικούς πυραύλους, αλλά τώρα μετατοπίζονται σε άρματα μάχης και βαρύ πυροβολικό λόγω της φύσης των σημερινών μαχών στο Donbass.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail