Μακρόν: Η Γαλλία έχει εισέλθει σε μια πολεμική οικονομία!

elysee.fr
Η Γαλλία θα προσαρμόσει το εξαετές σχέδιο στρατιωτικών δαπανών της στον απόηχο της σύγκρουσης Ρωσίας-Ουκρανίας, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν.

Ο Μακρόν είπε ότι έδωσε εντολή στην κυβέρνηση «να πραγματοποιήσει μια επαναξιολόγηση του προγράμματος στρατιωτικών δαπανών τις επόμενες εβδομάδες, υπό το φως του γεωπολιτικού πλαισίου».

Η Γαλλία «έχει εισέλθει σε μια πολεμική οικονομία στην οποία πιστεύω ότι θα βρεθούμε για πολύ καιρό», είπε κατά την έναρξη της έκθεσης όπλων Eurosatory στο Παρίσι. Ο Γάλλος πρόεδρος είπε πως η στρατιωτική εκστρατεία της Ρωσίας στην Ουκρανία δημιούργησε «μια πρόσθετη ανάγκη να προχωρήσουμε πιο γρήγορα και να γίνουν ισχυρότεροι με χαμηλότερο κόστος».

«Όσο για όποιον αμφιβάλλει για τον επείγοντα χαρακτήρα αυτών των προσπαθειών, χρειάζεται μόνο να ρίξουμε μια άλλη ματιά στην Ουκρανία, της οποίας οι στρατιώτες απαιτούν ποιοτικά όπλα και δικαιούνται μια απάντηση από εμάς», σημείωσε ο Μακρόν.

Ο Μακρόν είπε ότι η ΕΕ χρειάζεται «μια πολύ μεγαλύτερη αμυντική βιομηχανία» και δεν πρέπει να βασίζεται στην προμήθεια όπλων από αλλού. Το τρέχον πρόγραμμα συνεπάγεται δαπάνες 295 δισεκατομμυρίων ευρώ (308 δισεκατομμύρια δολάρια) μεταξύ 2019 και 2025 για τον εκσυγχρονισμό του γαλλικού στρατού. Ο ετήσιος στρατιωτικός προϋπολογισμός πρόκειται να φτάσει τα 41 δισεκατομμύρια ευρώ (43 δισεκατομμύρια δολάρια) φέτος και τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ (52 δισεκατομμύρια δολάρια) το 2025. 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail