Η Δύση χρησιμοποιεί τους Ουκρανούς ως αναλώσιμο υλικό, είπε ο Πούτιν

Freepen.gr - Οι δυτικές χώρες χρησιμοποιούν κυνικά εκατομμύρια Ουκρανούς ως αναλώσιμο υλικό στα γεωπολιτικά τους παιχνίδια και στις προσπάθειές τους να περιορίσουν τη Ρωσία, δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια ομιλίας στα κεντρικά γραφεία της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών.

«Η λεγόμενη συλλογική Δύση… στις ενέργειές της προέρχεται από το γεγονός ότι το μοντέλο της φιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης δεν έχει εναλλακτική. Κόσμος αμερικανικού τύπου, ένας κόσμος για την ελίτ, στον οποίο απλώς παραβιάζονται τα δικαιώματα των υπολοίπων», είπε ο Πούτιν.

Ως επιβεβαίωση, ανέφερε τη μοίρα των χωρών και των λαών της Μέσης Ανατολής, καθώς και άλλων περιοχών του κόσμου, εφιστώντας την προσοχή στο γεγονός ότι οι δυτικές χώρες κάνουν το ίδιο με τους Ουκρανούς σήμερα.

Σύμφωνα με τον Πούτιν, οι προσπάθειες περιορισμού της Ρωσίας οφείλονται στην επιθυμία να την εμποδίσουμε να αναπτυχθεί με τον ρυθμό και στη βάση των παραδοσιακών αξιών που χρειάζεται.

"Τι είδους περιορισμός είναι αυτός; Είναι απλώς μια μάχη με τη Ρωσία", τόνισε ο Ρώσος ηγέτης. Ο Πρόεδρος της Ρωσίας είπε επίσης πως η Δύση είχε οδηγηθεί σε παγίδα, επειδή δεν μπορούσε να αναλύσει την κατάσταση στον κόσμο και να δει την αποδυνάμωση της επιρροής της.

"Η Δύση προσπαθεί να αγνοήσει μια πραγματικότητα που είναι δυσάρεστη για τον εαυτό της, τον σχηματισμό μιας πολυπολικής παγκόσμιας τάξης <...> Στην πρακτική πολιτική τους, καθοδηγούνται από έναν στόχο - να διατηρήσουν την κυριαρχία τους με κάθε μέσο", εξήγησε ο Πούτιν. 

Είναι πεπεισμένος ότι αυτό καταδεικνύει μια απροθυμία να «κοιτάξει την αλήθεια κατάματα» και, ως εκ τούτου, αυξάνει τον κίνδυνο εξανθημάτων. Η Ρωσία, με τη σειρά της, έχει μεγάλο αριθμό ομοϊδεατών στον κόσμο: χώρες που θέλουν να ακολουθήσουν το δικό τους μονοπάτι με βάση την πολυμερή προσέγγιση, κατέληξε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail