Την προδοσία της Μακεδονίας θα τη βρίσκουμε συνεχώς μπροστά μας στο μέλλον

LoggaWiggler / pixabay
Στις ελληνοτουρκικές σχέσεις πληρώνουμε τώρα -και θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε ακριβά για πολλά χρόνια ακόμα- το ολέθριο λάθος που κάναμε το 2018-19 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ (με την κρυφή βοήθεια της Νέας Δημοκρατίας) πρόδωσε τη Μακεδονία. Στείλαμε τότε το ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία ότι η σημερινή Ελλάδα δεν έχει όρεξη να αγωνιστεί για τίποτα, ότι κουράστηκε και βαρέθηκε να υπερασπίζεται τα εθνικά της δίκαια, ότι θέλει να ξεφορτωθεί όπως-όπως όλα της τα εξωτερικά προβλήματα, και ότι είναι πρόθυμη και έτοιμη να προχωρήσει σε οποιονδήποτε συμβιβασμό, όσο εξευτελιστικός κι αν είναι αυτός, προκειμένου να έχει την ησυχία της και να συνεχίσει να ασχολείται με τον επίπλαστο συβαριτισμό της. 

Από: capital.gr - Stirlitz

Οι Τούρκοι έβγαλαν το συμπέρασμα πως αν η Ελλάδα υποχώρησε ντροπιαστικά απέναντι σε ένα γελοίο και στρατιωτικά εντελώς ανίσχυρο κρατικό μόρφωμα όπως τα Σκόπια, απλώς και μόνο για να υπακούσει στις εντολές Αμερικανών και Γερμανών, τότε σίγουρα θα υποχωρήσει και απέναντι στην τεράστια από πληθυσμιακή άποψη Τουρκία η οποία έχει ένα ΑΕΠ 850 δις δολαρίων και ισχυρές ένοπλες δυνάμεις τις οποίες δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει. 

Η τουρκική επιθετικότητα κατά της χώρας μας υπήρχε βέβαια ανέκαθεν, αλλά δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι άρχισε να κλιμακώνεται επικίνδυνα λίγο μετά την ψήφιση της επαίσχυντης συμφωνίας των Πρεσπών, για να φτάσει σήμερα πλέον σε επίπεδα που πολλοί πολιτικοί και στρατιωτικοί παράγοντες χαρακτηρίζουν ως πρωτοφανή.

Όταν κάποιοι φωνάζαμε εδώ ότι έστω και την ύστατη στιγμή δεν έπρεπε να δεχτούμε την προδοσία της Μακεδονίας διότι θα τη βρίσκουμε συνεχώς μπροστά μας στο μέλλον και θα μας κατατρύχει σαν εφιάλτης, κάποιοι ανόητοι και ανιστόρητοι μας χαρακτήριζαν «προγονόπληκτους», «μακεδονομάχους» και «ψεκασμένους». Ορίστε τώρα ποια είναι τα επίχειρα της δήθεν σπουδαίας διπλωματικής επιτυχίας μας. 

Ας προσπαθήσει να πείσει κάποιος τους Τούρκους ότι η Ελλάδα είναι όντως αποφασισμένη να υπερασπιστεί την εθνική της κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα - μάταιος κόπος διότι δεν το πιστεύουν πια. Κατά μία έννοια, η Μακεδονία του Αλεξάνδρου μάς εκδικείται σκληρά διότι φανήκαμε πολύ κατώτεροι των περιστάσεων και ανάξιοι της βαριάς ιστορικής κληρονομιάς μας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail