Τελικά το πρόβλημά μας είναι αν πρέπει ή δεν πρέπει να τρώμε χταπόδια

iquraishi / pixabay
Είχαμε κυβερνήτη που δεν καταδέχτηκε να πάρει αποζημίωση από τη Ρωσία για να μη θεωρηθεί μισθοδοτούμενος από ξένους. Δεν πήρε δεκάρα τσακιστή από το δημόσιο, δεν είχε ιστορικό δικαίωμα όπως φαίνεται.

Ο Καποδίστριας πλήρωνε ακόμα και τα έξοδα του σε βαθμό που ο στρατηγός Τσώκρης προσβεβλημένος όταν του ζητήθηκε λογαριασμός του χρέωσε μέχρι και το αλάτι που κατανάλωσε.

Είχαμε υπουργό οικονομικών το Δόμπολη που δεν καταδέχτηκε να πάρει μισθό και έβαλε και από την τσέπη του για να γίνει πανεπιστημιακό ίδρυμα που θα είχε το όνομα του Καποδίστρια.

Ψηφίσαμε ανθρώπους γιατί μιλούσαν καλά αγγλικά, φορούσαν γραβάτα και το πρόβλημά μας είναι αν πρέπει ή δεν πρέπει να τρώμε χταπόδια, όχι το μη ξεπούλημα του παραγωγικού πλούτου που μας έχει απομείνει όπως η Λάρκο, όχι η πραγματική ευημερία του λαού και η υπεράσπιση των δίκαιων της χώρας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ψηφίζουμε αυτούς που μας αξίζουν έτσι όπως καταντήσαμε.

Μελίνα Κονταξή, ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail