Ο Τζόνσον φοβάται ότι η Ουκρανία κούρασε την κοινή γνώμη

president.gov.ua
Freepen.gr - Καθώς η «κόπωση της Ουκρανίας» συσσωρεύεται σε όλο τον κόσμο, είναι εξαιρετικά σημαντικό να μεταδοθεί ένα μήνυμα υποστήριξης στο Κίεβο, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον το Σάββατο εν μέσω της συνεχιζόμενης ρωσικής στρατιωτικής επίθεσης στη γειτονική χώρα.

Μιλώντας στο Sky News την επομένη του ταξιδιού του στην ουκρανική πρωτεύουσα, ο Τζόνσον εξέφρασε την ανησυχία του ότι σε αυτήν την «ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή» που οι ουκρανικές δυνάμεις πολεμούν τους Ρώσους, «ένα κομμάτι της κούρασης της Ουκρανίας αρχίζει να εμφανίζεται σε όλο τον κόσμο».

«Οι Ουκρανοί υποφέρουν τρομερά στα ανατολικά της χώρας. Ο Πούτιν συνεχίζει να διαπράττει φρικαλεότητες. Οι Ρώσοι αλέθουν μπροστά, ίντσα προς ίντσα. Και είναι ζωτικής σημασίας για εμάς να δείξουμε αυτό που ξέρουμε ότι είναι αλήθεια, το οποίο είναι ότι η Ουκρανία μπορεί και θα κερδίσει», είπε ο Τζόνσον, εξηγώντας τη σημασία της επίσκεψής του στο Κίεβο, τη δεύτερη από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης στα τέλη Φεβρουαρίου.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις «έχουν ακόμη τεράστιες απώλειες, εξαντλούνται πολλά από τα πιο εξελιγμένα όπλα τους, τα όπλα ακριβείας τους έχουν αρχίσει να καταβάλλονται πολύ σοβαρά». «Πρέπει να περάσουμε το μήνυμα στους Ουκρανούς και στον κόσμο για το πόσο σθεναρά τους υποστηρίζουμε και πόσο σημαντικό είναι να πετύχουν», τόνισε ο Τζόνσον. 

(πληροφορίες RT)

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail