Τα ψέματα του ΝΑΤΟ καταρρέουν… Το μήνυμα στο Κίεβο να «πληρώσει το τίμημα για την ειρήνη»

REUΤΕRS/Υves Ηerman
Η κυβέρνηση Μπάιντεν, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης (γνωστό και ως σύστημα προπαγάνδας) και ο στρατιωτικός άξονας του ΝΑΤΟ βρίσκονται σε μετωπική σύγκρουση με την πραγματικότητα. Ένα πρώιμο σημάδι είναι η κατάργηση της στάσης των gung-ho  [υπερβολικά ενθουσιώδης] και η παρότρυνση του καθεστώτος τους στο Κίεβο να μειώσει τις απώλειές του και να κάνει μια συμφωνία με τη Ρωσία.
 
Karl Haki - strategic-culture.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Τους τελευταίους τέσσερις μήνες από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την ειδική στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία, η δυτική κοινή γνώμη τροφοδοτείται με ασταμάτητα ψέματα σχετικά με την «παράνομη επίθεση» της Μόσχας, πώς η Ρωσία έχανε τον πόλεμο από «ηρωικούς υπερασπιστές» και ότι το ΝΑΤΟ υποστήριζε τις αρχές της κυριαρχίας της Ουκρανίας που κατά κάποιο τρόπο «δικαιολογούσαν» να πλημμυρίσει τη χώρα με όπλα.

Τώρα ο Γενς Στόλτενμπεργκ, ο πολιτικός επικεφαλής της υπερατλαντικής συμμαχίας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, κυματίζει δοκιμαστικά μια λευκή σημαία παράδοσης στην αναπόφευκτη πραγματικότητα. Μιλώντας σε διάσκεψη στη Φινλανδία το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο Στόλτενμπεργκ προέτρεψε το καθεστώς του Κιέβου να «πληρώσει το τίμημα για την ειρήνη» παραχωρώντας εδαφικές διεκδικήσεις στη Ρωσία. Το πρώην κορυφαίο και κωμικό ξύλινο ειδώλιο της Νορβηγίας, αναμφίβολα χρησιμοποιείται ως φερέφωνο για περισσότερους στρατηγικούς σχεδιαστές στο υπερατλαντικό κατεστημένο.

Το «τίμημα για την ειρήνη» θα συνεπαγόταν την αναγνώριση της χερσονήσου της Κριμαίας ως τμήμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας από τις ουκρανικές αρχές και την ανεξαρτησία των δημοκρατιών του Ντονμπάς. Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου ξεκίνησε για να υπερασπιστεί αυτές τις ρωσόφωνες περιοχές από επιθέσεις από το καθεστώς του Κιέβου που υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ και τα ναζιστικά τάγματά του.

Αυτό σηματοδοτεί μια εκπληκτική στροφή από το μπλοκ του ΝΑΤΟ. Από το πραξικόπημα στο Κίεβο το 2014 που υποστηρίχθηκε από τη CIA και την απόσχιση της Κριμαίας για να ενταχθεί στη Ρωσική Ομοσπονδία, η Μόσχα κατηγορείται συνεχώς για φερόμενη προσάρτηση της χερσονήσου, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση συσσωρεύονται γύρω από τον χορό των οικονομικών κυρώσεων.

Η υποτιθέμενη αποκατάσταση της «εδαφικής ακεραιότητας» της Ουκρανίας ήταν μια επαναλαμβανόμενη λογική για την αυξανόμενη εχθρότητα από τον άξονα του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ προς τη Ρωσία. Τώρα, ωστόσο, ο αρχηγός του μπλοκ του ΝΑΤΟ λέει στο καθεστώς του Κιέβου καλύτερα να ετοιμαστεί να παραχωρήσει εδάφη για χάρη της ειρήνης. Τόσο για αρχή! Και τι νόημα είχαν όλα αυτά τα χρόνια των αυξανόμενων οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την Κριμαία;

Η αλλαγή στη σκέψη είναι μια αντανάκλαση της πραγματικότητας που ξημερώνει ότι η στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία αποδεικνύεται πραγματικά επιτυχημένη. Η Μόσχα έχει εξασφαλίσει τις ρωσόφωνες περιοχές και έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές στον ουκρανικό στρατό που είχε μολυνθεί από τους Ναζί. Η ιδέα να ενταχθεί ποτέ η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ είναι επίσης εκτός συζήτησης.

Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, οι δυτικές κυβερνήσεις και τα υπάκουα μέσα ενημέρωσης τους ήταν γεμάτα από ισχυρισμούς ότι η Ρωσία αντιμετώπιζε στρατηγική ήττα από τις εξοπλισμένες από το ΝΑΤΟ ουκρανικές δυνάμεις. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο υπουργός Εξωτερικών του Άντονι Μπλίνκεν το υποστήριζαν. Το ίδιο ήταν και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον και η κορυφαία ξένη διπλωμάτης του Λιζ Τρους. Τι θα πουν τώρα;

 
Η ναζιστική φύση των δυνάμεων της Ουκρανίας καλύφθηκε με ιστορίες «ηρωικών υπερασπιστών». Όταν η Ρωσία εδραίωσε τη μαχητική της δύναμη στα ανατολικά της Ουκρανίας για να καταλάβει το Ντονμπάς, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν με χαρά αυτό ως υποχώρηση. Αντίθετα, αρκετοί ανεξάρτητοι στρατιωτικοί αναλυτές και πηγές στο έδαφος έδιναν μια αντίθετη, πιο ακριβή άποψη, υποστηρίζοντας πως οι ρωσικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους στο Donbass έκαναν ακριβώς αυτό που σχεδίαζαν: να απελευθερώσουν το ρωσόφωνο έδαφος.

Τώρα που η Ρωσία βρίσκεται σε καλό δρόμο για την επίτευξη των στόχων της, το αφήγημα της δυτικής προπαγάνδας καταρρέει από τα ψέματα στα οποία πάντα χτιζόταν.

Θα γίνει πολύ τρίξιμο των δοντιών από την απόλυτη αποτυχία της προπαγάνδας. Η καταστροφή στο Αφγανιστάν θα φαίνεται σαν παράπλευρη εμφάνιση αυτής της επικής αποτυχίας. Εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια και ευρώ όπλων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που στάλθηκαν στην Ουκρανία δεν έκαναν τίποτα για να «υπερασπιστούν» τη χώρα. Ήταν ένα όφελος για το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα και τους μισθωτούς πολιτικούς του. Αλλά η πλημμύρα των όπλων δεν πτόησε τη Ρωσία από την επίτευξη των στόχων της.

Οι παγκόσμιες οικονομικές επιπτώσεις από τη σύγκρουση – που θα είχαν αποφευχθεί αν οι ΗΠΑ και οι εταίροι τους στο ΝΑΤΟ είχαν εμπλακεί με τη Ρωσία στη διπλωματία για να επιλύσουν τις μακροχρόνιες ανησυχίες της Μόσχας για την ασφάλεια – έχουν πλήξει τα δυτικά κράτη με εκδίκηση. Οι αυξανόμενες τιμές και οι λογαριασμοί ενέργειας πλήττουν σοβαρά εκατομμύρια εργαζομένους που βλέπουν την οικονομική καταστροφή όχι ως λάθος της Ρωσίας (τη λεγόμενη «αύξηση των τιμών Πούτιν»), αλλά ως αποτέλεσμα των γεωπολιτικών παιχνιδιών της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών και της ελιτιστικής αδιαφορίας. Αυτή δεν είναι παρά μια άλλη πτυχή της πραγματικότητας –μια από τις τεράστιες συνέπειες μιας άνευ προηγουμένου κοινωνικής αναταραχής– που αναγκάζει τη δυτική άρχουσα τάξη να σώσει την καταστροφή της στην Ουκρανία.

Η μετωπική σύγκρουση με την πραγματικότητα πρόκειται να δημιουργήσει εκρηκτικές αντιδράσεις. Οι δυτικές δυνάμεις ήδη κινούν το Κίεβο προς την αποδοχή της μοίρας του ως περιττό πιόνι. Η συμβουλή του Στόλτενμπεργκ «να πληρώσει ένα τίμημα για την ειρήνη» είναι η ώθηση του Κιέβου που του λένε να γίνει πραγματικότητα και να μειώσει τις απώλειές του. Το δυτικό κοινό δικαίως θα δει μέσα από αυτή τη σκοπιμότητα και την παντελή έλλειψη ενδοιασμού και θα ρωτήσει τι ήταν όλο το ψεύτικο δράμα και η γελοία δαπάνη που χρηματοδοτείται από τους φορολογούμενους. Μια οργισμένη αντίδραση έρχεται για τους τσαρλατάνους εν ενεργεία.

Μπορούμε να περιμένουμε τα δυτικά μέσα ενημέρωσης να αρχίσουν να αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους για να «εξηγήσουν» την επιτυχία της Ρωσίας. Σηκώστε τις αναφορές όπως αυτή η πρόσφατη από τους New York Times που κατηγορούν τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι για τακτικά λάθη. Όμως, το αβάσταχτο θύμα του καθεστώτος του Κιέβου και ο υπερβολικός κωμικός του που έγινε πρόεδρος αναμφίβολα θα ξεσηκωθεί και θα εγείρει αδύνατες απαιτήσεις για αμερικανική και ΝΑΤΟϊκή «άμυνα». Ο Ζελένσκι έχει ταλέντο στο να κατονομάζει και να ντροπιάζει την αντιληπτή έλλειψη τέρψης. Έχει προετοιμαστεί για να λειτουργεί έτσι και η ιδιότητά του ως διασημότητας στη Δύση του δίνει μια ψευδή αίσθηση σημασίας.

Η ιστορία είναι γεμάτη με μαριονέτες που χρηματοδοτούνται από τη CIA που ζουν περισσότερο από τη χρησιμότητά τους και ως εκ τούτου πετιούνται σαν σκουπίδια. Εάν ο Ζελένσκι και η κλίκα του ξεσηκωθούν με το να μην παίζουν μπάλα με τις ΗΠΑ και τους εταίρους τους στο ΝΑΤΟ προσπαθώντας να καλύψουν το σωρό των ψεμάτων τους, δηλαδή με το να μην αποδεχτούν τον ρόλο τους ως αποδιοπομπαίο τράγο, τότε ο Ζελένσκι θα αντιμετωπίσει ένα πιο ισχυρό «σχέδιο συνταξιοδότησης».

Αλλά τελικά η μόνιμη ζημιά από τα ψέματα που καταρρέουν είναι η διάβρωση της υποτιθέμενης ηγεσίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συνεργούς του ΝΑΤΟ. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χλεύασε τις αξιώσεις των ΗΠΑ ως την «αυτοκρατορία του ψεύδους». Αποδεικνύεται ότι είναι μια αντικειμενική μοίρα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail