Ρωσία: Αν οι ΗΠΑ δώσουν πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, θα χτυπήσουμε το Κίεβο!

Freepen.gr - Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Al Jazeera , δήλωσε ότι η Ρωσία θα χτυπήσει κέντρα λήψης αποφάσεων στο Κίεβο εάν η Ουκρανία χρησιμοποιήσει τα συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης των ΗΠΑ (MLRS) εναντίον της Ρωσίας.

«Εάν αυτοί οι τύποι όπλων χρησιμοποιηθούν εναντίον ρωσικών εδαφών, οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να ενεργήσουν για να νικήσουν τα κέντρα λήψης αποφάσεων», δήλωσε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Το Γενικό Επιτελείο και το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας θα μπορούσαν να είναι στόχοι , σημείωσε ο Μεντβέντεφ. 

Αν και σύμφωνα με τον ίδιο, τα κέντρα όπου λαμβάνονται οι τελικές αποφάσεις δεν βρίσκονται στην Ουκρανία, επομένως μια τέτοια απειλή θα πρέπει να ληφθεί υπόψη. 

Η Ουκρανία θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη τη δήλωση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα χτυπήσουν νέους στόχους κατά την παράδοση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στο Κίεβο. Σε μια συνομιλία με το Lenta.ru, ο Vladimir Dzhabarov, Πρώτος Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, κατονόμασε τους πιθανούς στόχους της Μόσχας.

«Υπάρχουν στόχοι στην Ουκρανία που τους φειδόμαστε και δεν τους αγγίζουμε προς το παρόν, την ίδια πρωτεύουσα της Ουκρανίας. Εάν εμφανιστούν τέτοιοι πύραυλοι στον ουκρανικό στρατό, απλά δεν θα έχουμε διέξοδο. [Η Ρωσία θα] καταφέρει σκληρά πλήγματα που θα μπορούσαν να κλονίσουν ολόκληρη τη δημοκρατία. Αφήστε τους να σκεφτούν τι κάνουν, τι ρισκάρουν. Στην πραγματικότητα, διακινδυνεύουν την κρατικότητά τους», πιστεύει ο γερουσιαστής.

«Δεν είμαι σίγουρος ότι δεν θα σταματήσει την Αμερική. Αλλά αν συμβεί αυτή η [παράδοση], αυτό το [ρωσικό χτύπημα] θα συμβεί. Ο πρόεδρος δεν κάνει ποτέ απλώς τις δηλώσεις του» τόνισε ο Dzhabarov.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail