Η Ελλάδα εμπλέκεται πιο βαθιά στον πόλεμο

pixabay / ELG2
Στο ζήτημα της Ουκρανίας η Ελλάδα έχει ήδη προσφέρει πολύ σημαντικές διευκολύνσεις στο ΝΑΤΟ, παρέχοντας βάσεις όπως η Σούδα και κυρίως η Αλεξανδρούπολη. Επίσης η Ελλάδα συμμετέχει σε όλες τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ακόμη και εις βάρος της οικονομίας της. Υπό αυτή την έννοια η Ελλάδα έχει τιμήσει την υπογραφή της και τις συμμαχικές υποχρεώσεις της.

Αναστάσιος Λαυρέντζος

Μπορούσε λοιπόν η Ελλάδα να έχει αποφύγει την αποστολή όπλων κατά της Ρωσίας, η οποία την εμπλέκει βαθιά στον πόλεμο. Παρ’ όλα αυτά η ελληνική κυβέρνηση κάνει για δεύτερη φορά το ίδιο λάθος, στέλνοντας τεθωρακισμένα οχήματα μάχης κατά της Ρωσίας.

Δημιουργεί έτσι η ελληνική κυβέρνηση μια μόνιμη εχθρότητα με μια μεγάλη πυρηνική δύναμη, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τα ελληνικά συμφέροντα, αλλά και για την πολυάριθμη ελληνική ομογένεια στη ΝΑ Ουκρανία, η οποία ζει σε περιοχές που περνούν υπό ρωσικό έλεγχο.

Το χειρότερο δε είναι ότι αυτή τη φορά η ελληνική κυβέρνηση αποστέλλει αυτά τα όπλα, χωρίς να ενημερώσει τον ελληνικό λαό, περιμένοντας άραγε τί; Ότι μέσω του ελέγχου που ασκεί στην ενημέρωση θα κρατηθεί μυστικό; Φτάνουμε έτσι να το μαθαίνουμε από το στόμα των Γερμανών, γεγονός το οποίο εκθέτει ακόμη περισσότερο την ελληνική κυβέρνηση, η οποία φαίνεται ότι δεν τολμά να ανακοινώσει τις πολιτικές της επιλογές. 

Την ίδια ώρα, η Τουρκία πουλάει drones στην Ουκρανία, δεν συμμετέχει στις κυρώσεις, παριστάνει τον διαμεσολαβητή και προσπαθεί να επωφεληθεί οικονομικά, σπάζοντας κάτω από το τραπέζι το εμπάργκο των Δυτικών στη Ρωσία. Το «επιχείρημα» ότι θα αντικαταστήσουμε τα άρματα που στέλνουμε κατά της Ρωσίας με νεότερης κατασκευής γερμανικά, είναι μάλλον αστείο.

Και ένα τελευταίο ερώτημα, καθαρά ρητορικό: Όλοι αυτοί που μας λένε να υποχωρήσουμε στην Τουρκία, γιατί «δεν αξίζει να κάνουμε πόλεμο για το Αιγαίο», δεν ανησυχούν άραγε για το γεγονός ότι στέλνουμε ρωσικά όπλα κατά της Ρωσίας;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail