Η έλλειψη βρεφικού γάλακτος στις ΗΠΑ δέχεται άλλο ένα χτύπημα

ElasticComputeFarm / pixabay
Η παραγωγή στο εργοστάσιο γάλακτος για μωρά στο Μίσιγκαν, το οποίο έγινε επίκεντρο της προσοχής νωρίτερα φέτος με την κρίση έλλειψης γάλακτος στις ΗΠΑ, σταμάτησε και πάλι αυτή την εβδομάδα, ανακοίνωσε ο ιδιοκτήτης την Τετάρτη. Η Abbott Laboratories δεν αναμένει ότι η μονάδα θα είναι λειτουργική για τουλάχιστον αρκετές εβδομάδες.

Η διακοπή της φόρμουλας EleCare προκλήθηκε από καταιγίδες και έντονες βροχοπτώσεις που σάρωσαν το νοτιοδυτικό τμήμα της πολιτείας τη Δευτέρα, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση. Οι κακές καιρικές συνθήκες οδήγησαν σε πλημμύρες στο Sturgis, την πόλη που φιλοξενεί το εργοστάσιο, προκαλώντας ζημιές στην τοποθεσία. Η αξιολόγηση της κατάστασης και οι εργασίες επισκευής για τη διασφάλιση της ασφαλούς λειτουργίας θα σημαίνουν καθυστέρηση στην παραγωγή και τη διανομή «για μερικές εβδομάδες».

Τον Φεβρουάριο, το εργοστάσιο Sturgis έκλεισε λόγω υποψίας βακτηριακής μόλυνσης της φόρμουλας. Αυτό προκάλεσε έλλειψη της φόρμουλας σε εθνικό επίπεδο, αναγκάζοντας τους λιανοπωλητές να εισαγάγουν σιτηρέσιο καθώς οι γονείς και οι φροντιστές έσπευσαν, μερικοί από τους οποίους τσακώνονταν, για το σε έλλειψη προϊόν.

Το εργοστάσιο είναι ένας από τους τρεις μεγάλους κατασκευαστές στη χώρα, αντιπροσωπεύοντας περίπου το ένα πέμπτο της συνολικής παραγωγής γάλακτος για μωρά. Το έλλειμμα δεν μπορούσε να αντισταθμιστεί εύκολα από τις εισαγωγές.

Το νέο κλείσιμο δεν θα οδηγήσει σε νέα κρίση, είπε η Abbott, επικαλούμενη «ιστορική ζήτηση και τρέχουσες προβλέψεις» για το προϊόν της. Είπε ότι είχε το απαραίτητο απόθεμα για την προμήθεια φόρμουλας όσο το εργοστάσιο παραμένει κλειστό.

Η εταιρεία είπε ότι είχε ειδοποιήσει την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για τη διακοπή. Ο Επίτροπος της FDA, Robert Califf, ανέφερε πως έλαβε διαβεβαιώσεις από τη διοίκηση της εταιρείας ότι το εργοστάσιο θα λειτουργήσει το συντομότερο δυνατό.

«Γνωρίζουμε ότι η Άμποτ εργάζεται γρήγορα για να εκτιμήσει τη ζημιά και θα μας αναφέρει την πρόοδό της τις επόμενες ημέρες», είπε σε ένα νήμα αναρτήσεων στο Twitter. «Μόλις η εταιρεία καταρτίσει ένα σχέδιο, η FDA θα επιστρέψει στις εγκαταστάσεις για να διασφαλίσει ότι μπορούν να ξεκινήσουν ξανά την παραγωγή ασφαλών και ποιοτικών προϊόντων βρεφικού γάλακτος γρήγορα».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail