Αφού διαλύθηκε...Η Ουκρανία δε θα επιδιώξει την ένταξη στο ΝΑΤΟ – Σύμβουλος Ζελένσκι

Η Ουκρανία έχει αποδεχθεί ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι εκτός συζήτησης και δε θα κάνει περαιτέρω βήματα προς την ένταξη στη στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, δήλωσε ο Igor Zhovkva, σύμβουλος του προέδρου Volodymyr Zelensky, στους Financial Times το Σάββατο. Ωστόσο, το Κίεβο θέλει να έχει λόγο στις πολιτικές του ΝΑΤΟ.

Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ πρόκειται να συναντηθούν στην ισπανική πρωτεύουσα της Μαδρίτης την επόμενη εβδομάδα και κατά τη διάρκεια δύο ημερών συναντήσεων και διαβουλεύσεων, η συμμαχία θα αποκαλύψει την Στρατηγική της Αντίληψη – ένα έγγραφο που περιγράφει την αποστολή και τη στάση της συμμαχίας έναντι των μη μελών, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας και της Ρωσίας. 

Ο Zhovkva είπε στους Financial Times ότι η κυβέρνηση του Ζελένσκι θέλει η συμμαχία να αναγνωρίσει ότι η Ουκρανία είναι «ακρογωνιαίος λίθος της ευρωπαϊκής ασφάλειας» και να επιβεβαιώσει τη συνεργασία της με το Κίεβο, που ιδρύθηκε για πρώτη φορά το 1997. 

Ωστόσο, είπε ότι η Ουκρανία δεν θα πιέσει να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ. «Τα μέλη του ΝΑΤΟ έχουν αρνηθεί τις φιλοδοξίες μας. Δεν θα κάνουμε κάτι άλλο σε αυτό το θέμα» , είπε. Η μελλοντική ένταξη της Ουκρανίας στη συμμαχία ήταν βασικός παράγοντας πίσω από την τρέχουσα σύγκρουση με τη Ρωσία. 

Η Ουκρανία ενέταξε τον στόχο της να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ στο σύνταγμά της το 2019, παρά τις προειδοποιήσεις της Μόσχας ότι η ύπαρξη δυνάμεων και όπλων της συμμαχίας στα σύνορά της θα αποτελούσε απαράδεκτη απειλή για την ασφάλεια.

Τελικά και στο ΝΑΤΟ δε θα μπει και αλώβητη δε βγαίνει από τον πόλεμο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail