Εάν ούτε οι ΗΠΑ ούτε η Ρωσία δεχθούν την ήττα στην Ουκρανία, θα υπάρξει Γ' Παγκόσμιος Πυρηνικός πόλεμος

Την Τρίτη, 31 Μαΐου, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έγραψε ένα άρθρο στους New York Times, «Τι θα κάνει και τι δε θα κάνει η Αμερική στην Ουκρανία» και ανακοίνωσε πως «Αποφάσισα ότι θα παρέχουμε στους Ουκρανούς πιο προηγμένα συστήματα πυραύλων και πυρομαχικά που θα τους επιτρέψουν να χτυπήσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια βασικούς στόχους στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία». Δεν είπε ότι αυτά τα όπλα θα επέτρεπαν στην Ουκρανία να εισβάλει στη Ρωσία, αλλά θα το έκαναν, και η Ρωσία το γνώριζε.

Eric Zuesse - southfront.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Αργότερα, στις 31 Μαΐου, το Politico με τίτλο «Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ θα παράσχουν ρουκέτες ακριβείας στην Ουκρανία: Οι πύραυλοι θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά στην Ουκρανία, όχι εναντίον στόχων εντός της Ρωσίας» ανέφερε ότι «Το Κίεβο έδωσε στις Ηνωμένες Πολιτείες διαβεβαιώσεις πως τα νέα όπλα θα χρησιμοποιηθεί στην Ουκρανία και όχι εναντίον στόχων στη Ρωσία, δήλωσαν στους δημοσιογράφους ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι μετά τη δημοσίευση της επιστολής του Μπάιντεν».

Αυτά τα όπλα δεν είχε προηγουμένως διευκρινιστεί ότι περιλαμβάνονται στην πρόσθετη βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ουκρανία των 40,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων που το Κογκρέσο είχε εγκρίνει στις 19 Μαΐου, για να βοηθήσει την Ουκρανία να νικήσει τη Ρωσία στην Ουκρανία. Αυτά ήταν αντίθετα όπλα που, σε αντίθεση με αυτά που είχαν καθοριστεί, θα επιτρέψουν στην κυβέρνηση της Ουκρανίας να εισβάλει αποτελεσματικά στη Ρωσία. Ακόμη και πριν από αυτό το άρθρο του Politico, η κυβέρνηση της Ουκρανίας είχε υποσχεθεί δημόσια πως δε θα το κάνει - να μην εισβάλει στη Ρωσία. Αλλά τώρα, ο Μπάιντεν πρόσθεσε δημόσια αυτά τα όπλα (στηριζόμενος σιωπηρά στη δημόσια υπόσχεση της Ουκρανίας να μην εισβάλει στη Ρωσία και έτσι εξουσιοδοτούσε την κυβέρνηση της Ουκρανίας να ξεκινήσει ένα θερμό πόλεμο μεταξύ Αμερικής και Ρωσίας, αν το θέλουν - δίνοντας στην Ουκρανία αυτή την εξουσία, για να ξεκινήσει ένας ΙΙΙ Παγκόσμιος Πόλεμος III).

Η κυβέρνηση της Ρωσίας ανακοίνωσε τότε πως δε θα επιτρέψει στην κυβέρνηση της Αμερικής να στείλει αυτά τα ιδιαίτερα επικίνδυνα όπλα στην Ουκρανία και ότι θα υπάρξει Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος εάν η Αμερική τα προμηθεύσει στην Ουκρανία. Η Ρωσία ξεκίνησε αμέσως στρατιωτικές προετοιμασίες για πυρηνική επίθεση, σε περίπτωση που η Ουάσιγκτον ακολουθήσει την υπόσχεση του Μπάιντεν να προμηθεύσει αυτά τα όπλα στην Ουκρανία.

Την 1η Ιουνίου, το ρωσικό RT News είχε τίτλο «Η Ρωσία κρούει τον κίνδυνο της άμεσης σύγκρουσης με τις ΗΠΑ» και ανέφερε ότι,

Ο εξοπλισμός της Ουκρανίας από την Ουάσιγκτον με βαρύτερα όπλα αυξάνει τον κίνδυνο άμεσης αντιπαράθεσης ΗΠΑ-Ρωσίας ανεξάρτητα από τις αμερικανικές δηλώσεις για μετριασμό μιας τέτοιας πιθανότητας, δήλωσε την Τετάρτη ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ.

Ο διπλωμάτης σχολίασε την είδηση ​​πως οι ΗΠΑ αποφάσισαν να προμηθεύσουν πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων HIMARS στην Ουκρανία. Η Ουάσιγκτον επέμεινε ότι το οπλικό σύστημα δε θα επιτρέψει στις ουκρανικές δυνάμεις να επιτεθούν στη Ρωσία και υποστηρίζει πως αποτρέπει ένα σενάριο στο οποίο η Μόσχα θα θεωρούσε τις ΗΠΑ μέρος στη σύγκρουση.

«Δεν παρέχουμε κανένα όπλο που θα επιτρέψει στους Ουκρανούς να επιτεθούν στη Ρωσία από το εσωτερικό της Ουκρανίας, και ο Πρόεδρος [Τζο] Μπάιντεν ήταν πολύ ξεκάθαρος σε αυτό», δήλωσε η εκπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ για τις παραδόσεις. «Δεν πρόκειται να γίνουμε μέρος στον πόλεμο».

Ο Ryabkov διαφώνησε με το σκεπτικό, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ καθιστούν τη σύγκρουση πιο επικίνδυνη.

«Οποιεσδήποτε προμήθειες όπλων, που συνεχίζονται και κλιμακώνονται, αυξάνουν τον κίνδυνο μιας τέτοιας εξέλιξης», είπε ο Ριάμπκοφ στους δημοσιογράφους, αναφερόμενος στην πιθανότητα μιας άμεσης σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ.

Λίγες ώρες μετά, το RT με τίτλο την 1η Ιουνίου, «Το Κρεμλίνο απαντά στη δέσμευση της Ουκρανίας για όπλα των ΗΠΑ: Δεν μπορεί να εμπιστευτεί τον Πρόεδρο Ζελένσκι ότι δεν θα χρησιμοποιήσει όπλα για να επιτεθεί σε στόχους στη Ρωσία», λέει η Μόσχα» και ανέφερε πως η Ουκρανία δεν μπορεί να τύχει εμπιστοσύνης ότι θα τηρήσει τις επιθυμίες της Ουάσιγκτον και δε θα χρησιμοποιήσει εκτοξευτές πυραύλων που παρέχονται από τις ΗΠΑ εναντίον στόχων στη Ρωσία, δήλωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Το Κίεβο έχει κακό ιστορικό όσον αφορά την τήρηση του λόγου του, ισχυρίστηκε ο αξιωματούχος.

Ο Πεσκόφ σχολίαζε την απόφαση των ΗΠΑ να παράσχουν στην Ουκρανία πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων HIMARS. Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τα οπλικά συστήματα δε θα χρησιμοποιηθούν εναντίον στόχων στη Ρωσία, υποστηρίζοντας πως αυτό έκανε την Ουάσιγκτον να μην είναι μέρος στη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky δεσμεύτηκε να τιμήσει τις διαβεβαιώσεις των ΗΠΑ όταν μίλησε στο Newsmax.

«Δε μας ενδιαφέρει αυτό που συμβαίνει στη Ρωσία», είπε σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη. «Μας ενδιαφέρει μόνο το δικό μας έδαφος στην Ουκρανία».

Όταν ρωτήθηκε για την υπόσχεση, ο Πεσκόφ είπε ότι η Ρωσία δεν εμπιστεύεται τον Ζελένσκι να κρατήσει το λόγο του.

«Δυστυχώς, κάτι τέτοιο δεν είναι αυτό που υποδηλώνει η εμπειρία μας», είπε. Ο Ζελένσκι αθετούσε το λόγο του σε όλη τη σχετικά σύντομη πολιτική του καριέρα, «ξεκινώντας από την κύρια προεκλογική του υπόσχεση να βάλει τέλος στον πόλεμο στη νοτιοανατολική Ουκρανία», είπε ο Πεσκόφ.

Ωστόσο, αργότερα την ίδια μέρα, την 1η Ιουνίου, το Reuters με τίτλο «Οι ΗΠΑ θα στείλουν πυραύλους ακριβείας στην Ουκρανία» ανέφερε πως ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν είπε ότι οι νέες προμήθειες - οι οποίες έρχονται πέρα ​​από εξοπλισμό αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως drones και αντιαεροπορικούς πυραύλους - περιλαμβάνουν το σύστημα πυραύλων πυροβολικού υψηλής κινητικότητας M142 (HIMARS), το οποίο το Κίεβο είπε ότι είναι «κρίσιμο». για την αντιμετώπιση των ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων.

Απαντώντας τις ανησυχίες πως όπλα όπως το HIMARS θα μπορούσαν να σύρουν τις Ηνωμένες Πολιτείες σε άμεση σύγκρουση, ο Τζόναθαν Φάινερ, αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, είπε ότι η Ουάσιγκτον ζήτησε από την Ουκρανία διαβεβαιώσεις πως οι πύραυλοι δε θα χτυπήσουν μέσα στη Ρωσία.

«Πιστεύουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σκόπιμα και επιμελώς ρίχνουν λάδι στη φωτιά», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι τέτοιου είδους προμήθειες δεν θα ενθαρρύνουν την ηγεσία της Ουκρανίας να επαναλάβει τις παγιδευμένες ειρηνευτικές συνομιλίες.

ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης των ΗΠΑ, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι οι πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας διεξάγουν ασκήσεις στην επαρχία Ιβάνοβο, βορειοανατολικά της Μόσχας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Περίπου 1.000 στρατιώτες ασκούνταν σε έντονους ελιγμούς χρησιμοποιώντας περισσότερα από 100 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων εκτοξευτών διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων Yars, ανέφερε το υπουργείο. Η έκθεση δεν ανέφερε την απόφαση των ΗΠΑ.

Όσον αφορά το ερώτημα του τι θα ακολουθήσει από εδώ, αυτό θα εξαρτηθεί πρωτίστως από το ποιος είναι ο πραγματικός στόχος της Ουάσιγκτον .

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail