Χαιρέτα τον κουτόφραγκο που περίμενες να σου αφήσει κανένα ψιλο να περάσεις το χειμώνα

brenkee / pixabay
Ελλάδα, πανάκριβο μαγαζάκι!

Το μπαμ στον τουρισμό δεν έγινε και ούτε προβλέπεται να γίνει. Όταν θα κάνουν το λογαριασμό που θα είναι λειψός, θα σας πουν ξανά ότι φταίει ο Πουτιν, και όχι οι ά(χ)ριστοι που τίναξαν την Ελλάδα στον αέρα με τις τιμές τους.

Να πούμε δυο πραγματάκια μόνο. Επειδή ο τουρίστας είναι άνθρωπος σαν εμάς και όχι κανένα ζωον να τον πηγαίνεις όπου του υποδείξεις, ο ανθρωπάκος αυτός, βλέπει ότι η χωρα έχει γίνει κοσμηματοπωλείο και να πας μια εκδρομουλα με το αυτοκίνητο, πρέπει να ρίξεις τη μισή σύνταξη στο ρεζερβουάρ! 

Όπως επίσης για να φας σε μια ταβέρνα απλή, όχι της Μυκόνου, πρέπει να δώσεις οσα για πας και να γυρίσεις με το αεροπλάνο στο Λονδίνο! Όταν φυσικά διπλά από τη χώρα σου είναι χώρες όπως η Τουρκία που είναι πολύ πιο φτηνή, αλλά και χωρες των Βαλκανίων που άρχισαν να μαζεύουν τουρισμό, ο άλλος θα κάνει τις επιλογές του.

Όταν βλέπει στα δελτία ειδήσεων όλη μέρα να απειλούν τον πολίτη με αρρώστιες, με απαγορεύσεις, με ουρές αυτοκινήτων να πάνε για καύσιμα στη Βουλγαρία, χαιρέτα τον κουτόφραγκο που περίμενες να σου αφήσει κανένα ψιλο να περάσεις το χειμώνα. 

Ακόμα και εκείνοι που έχουν αρκετά χρήματα για να χαλάσουν, αν το καταλάβετε κυβερνώντες μου, δεν τα έχουν για πέταμα να τα πάρετε εσείς για να κάνετε εκλογές με ρουσφέτια και αρπαχτες σε κολλητούς, μπας και δεν πέσετε στο βάραθρο της κάλπης που σας περιμένει! Ο μύθος της Ελλάδας παρακρίβυνε για να τον φας αμάσητο.

Θόδωρος Γαλανόπουλος

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail