Ερντογάν: Δε θα επαναλάβω τα λάθη εκείνων που άφησαν τα νησιά του Αιγαίου στην Ελλάδα

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε κομματική εκδήλωση της οργάνωσης του AKP στην επαρχία Κιζίλτζαχαμάμ, αναφέρθηκε στο θέμα της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ με τη Σουηδία και τη Φινλανδία.

Ο Ερντογάν τόνισε πως δεν πρόκειται να επαναλάβει τα «λάθη» των προηγούμενων κυβερνήσεων της Τουρκίας, που «άφησαν» τα νησιά στην Ελλάδα, επέτρεψαν την είσοδο της Κύπρου στην ΕΕ και ενέταξαν Ελλάδα και Γαλλία στο ΝΑΤΟ.

«Υπάρχουν αμέτρητα παραδείγματα, από τα σύνορα του Εθνικού Συμφώνου μέχρι τα νησιά του Αιγαίου, από την επιστροφή Ελλάδας και της Γαλλίας στο ΝΑΤΟ, μέχρι την ένταξη της ελληνοκυπριακής πλευράς στην ΕΕ. Σε κανένα από αυτά δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις που δόθηκαν», ανέφερε ο Ερντογάν.

Επίσης έστειλε μήνυμα επίσης σε όσους επιτίθενται κατά της Τουρκίας -εντός και εκτός χώρας- πως η μοίρα τους θα είναι ίδια με εκείνη της Μικρασιατικής Καταστροφής.

«Η μοίρα όσων είναι τυλιγμένοι σε σάπια κοχύλια δε θα είναι διαφορετική από τη μοίρα όσων λειτούργησαν υπό καθεστώς κηδεμονίας όταν ξεκίνησε ο αγώνας στη Σαμψούντα το 1919» συμπληρώνοντας ότι «ο δρόμος μας είναι είτε ανεξαρτησία ή θάνατος».


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail