ΜΜΕ: Η Γερμανία φοβάται ότι η Ρωσία θα διακόψει την παροχή φυσικού αερίου

anita_starzycka / pixabay
Η γερμανική κυβέρνηση φοβάται ότι η Ρωσία θα εκμεταλλευτεί τις εργασίες επισκευής στο Nord Stream και θα διακόψει εντελώς την παροχή φυσικού αερίου, γράφουν οι Financial Times.

«Οι αξιωματούχοι φοβούνται ότι η Gazprom <...> μπορεί να διακόψει εντελώς την παροχή φυσικού αερίου ενώ ο Nord Stream είναι κλειστός για επισκευές, γεγονός που θα υπονομεύσει τις προσπάθειες της Γερμανίας να γεμίσει τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης αερίου ενόψει της χειμερινής περιόδου θέρμανσης», ανέφερε η δημοσίευση.

Μέχρι στιγμής, οι γερμανικές εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου είναι γεμάτες κατά 58%. Οι αρχές θέλουν να φτάσουν το 90% έως την 1η Νοεμβρίου. Ωστόσο, λόγω προβλημάτων με τη Nord Stream, οι εισαγωγείς αναγκάζονται να αγοράζουν τους όγκους που λείπουν από την άμεση αγορά σε υψηλότερες τιμές.

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας δήλωσε πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε «στενή επαφή με τους εμπόρους φυσικού αερίου που προετοιμάζονται για αυτήν την ημερομηνία», εννοώντας την 11η Ιουλίου ως την έναρξη των επισκευών. Νωρίτερα, ο γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσίας  Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η μείωση των προμηθειών φυσικού αερίου στην Ευρώπη οφείλεται στην έλλειψη των τουρμπίνων Siemens, οι οποίες δεν επιστρέφονται από τις επισκευές. 

 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail