Η Σουηδία μπορεί να τερματίσει το εμπάργκο όπλων στην Τουρκία

Unif / pixabay
Η Σουηδία ενδέχεται να άρει το εμπάργκο όπλων στην Τουρκία εάν η Τουρκία αποσύρει τις αντιρρήσεις της για την ένταξη της στο ΝΑΤΟ, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Αν Λίντε, ανέφερε την Κυριακή το Euronews.

Η Σουηδία είναι μια χώρα με τους αυστηρότερους κανόνες εξαγωγής όπλων στον κόσμο, αλλά ορισμένα πράγματα που σχετίζονται με την εξωτερική πολιτική, την πολιτική ασφάλειας και άμυνας μπορεί να αλλάξουν εάν γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, είπε η Λίντε στο σουηδικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο SVT όταν ρωτήθηκε για το τιμωρητικό μέτρο κατά της Τουρκίας, σύμφωνα με το Euronews.

Η Τουρκία κάλεσε τη Σουηδία και τη Φινλανδία να τερματίσουν τα εμπάργκο όπλων στη χώρα ως προϋπόθεση για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ. Λέει επίσης ότι οι δύο κυβερνήσεις πρέπει να σταματήσουν να υποστηρίζουν και να φιλοξενούν τρομοκράτες, σε σχέση με τους πράκτορες και τους υποστηρικτές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Η Σουηδία δεν στέλνει όπλα σε ομάδες που η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατικές οργανώσεις, είπε ο Λίντε.

Η σουηδική κυβέρνηση έχει χαρακτηρίσει το PKK ως τρομοκρατική ομάδα και εφαρμόζει αυστηρούς κανόνες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας εδώ και 30 χρόνια, είπε ο Λίντε.

Ο Λίντε είπε πως η Σουηδία θα συμβάλει στην πλήρη ασφάλεια του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, εάν γίνει χώρα μέλος.
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail