Ουκρανικές δυνάμεις ετοιμάζονται να ξεκινήσουν ένα άλλο μέτωπο στην ανατολική Ουκρανία

Freepen.gr - Σε τρεις μήνες στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία, οι δυνάμεις υπό την ηγεσία της Ρωσίας κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα χερσαίο δρόμο από τις δυτικές ρωσικές περιοχές προς τη χερσόνησο της Κριμαίας. Η ρωσική πλευρά αποκαθιστά τις υποδομές μεταφορών στην περιοχή του Ντονμπάς. Οι πλήρεις σιδηροδρομικές επικοινωνίες μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας, του Ντονμπάς, της Ουκρανίας και της Κριμαίας αποκαθίστανται σε έξι τμήματα. Τα τρένα άρχισαν να τρέχουν από τη Μελιτόπολη προς την Κριμαία. Οι τοπικές αρχές δήλωσαν ότι τα πρώτα 11 βαγόνια έφυγαν από τη Μελιτόπολη στις 7 Ιουνίου.

Στη Μαριούπολη, η πολιτική υποδομή αποκαθίσταται. Το έδαφος του εργοστασίου Azovstal έχει καθαριστεί πλήρως από τις νάρκες. Το λιμάνι του Μπερντιάνσκ είναι και πάλι σε λειτουργία. Ο πυρηνικός σταθμός της Zaporozhye, ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη, είναι σε κανονική λειτουργία.

Σε γενικές γραμμές, οι εργασίες σε 33 ανθρακωρυχεία, 2 κοιτάσματα πετρελαίου και 14 φυσικού αερίου που τέθηκαν υπό τον έλεγχο των Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ συνεχίζονται, παρά τις προσπάθειες του ουκρανικού στρατού να προκαλέσει τη μέγιστη ζημιά στις υποδομές κατά την υποχώρηση.

Εν τω μεταξύ, οι ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ντονμπάς συνεχίζονται με διαφορετική επιτυχία.

Οι ρωσικές μονάδες που προχωρούν από το Izyum έχουν φτάσει στα περίχωρα του Bogorodichny και μάχονται για τον έλεγχο του χωριού. Η ρωσική ζώνη ελέγχου κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου M03 επεκτείνεται. Οι μάχες για την Dolyna και το Krasnopolye συνεχίζονται. Η 35η ρωσική στρατιά είχε κολλήσει από τις ομάδες της AFU (Ενοπλες Δυνάμεις Ουκρανίας) που είχαν περιχαρακωθεί στο δάσος στα ανατολικά του αυτοκινητόδρομου Izyum-Slavyansk. Ρώσοι στρατιώτες εισβάλλουν στα δάση μέρα με τη μέρα, χωρίς να προκαλέσουν ένα τεράστιο πλήγμα που θα μπορούσε να κάψει την περιοχή.

Στις 8 Ιουνίου, σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, ο ρωσικός στρατός κατέλαβε τον έλεγχο του χωριού Τατιανόβκα κοντά στο Σβιατογκόρσκ. Τα ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται ήδη 20 χιλιόμετρα από την πόλη Slavyansk, ένα από τα κύρια προπύργια της AFU στην περιοχή Donbass.

Στο Σεβεροντόνετσκ συνεχίζονται οι μάχες στη βιομηχανική περιοχή. Μέρος της 115ης ταξιαρχίας της AFU φέρεται να έχει υποχωρήσει στο Lisichansk. Οι δυνάμεις υπό την ηγεσία της Ρωσίας διεκδίκησαν τον έλεγχο του Borovskoe που βρίσκεται νότια του Severodonetsk. Οι μάχες συνεχίζονται βόρεια της πόλης, η AFU έχει απωθηθεί από τα δάση στο έδαφος του τοπικού αεροδρομίου.

Αφού οι ουκρανικές επιθέσεις στις περιοχές Kherson και Kharkov δεν οδήγησαν σε στρατηγικές επιτυχίες, η AFU φέρεται να προετοιμάζεται για μια αντεπίθεση στην περιοχή Zaporozhye.

Οι ομάδες επίθεσης της 81ης Ορεινής Ταξιαρχίας Εφόδου της AFU συγκεντρώνουν δυνάμεις στο Gulyai-Pole. Επίθεση στις ρωσικές θέσεις στην πόλη Marfopol από δύο κατευθύνσεις αναμένεται το προσεχές διάστημα.

Οι μάχες πυροβολικού στην περιοχή έχουν ενταθεί. Η AFU χτύπησε τις ρωσικές θέσεις στην περιοχή Πιατικχάτκι. Σε απάντηση, σφυροκοπήθηκαν οι θέσεις της Ουκρανικής 128ης Ορεινής Ταξιαρχίας Εφόδου στο Kamenskoye και στο Shcherbaki.
 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail