Βούτσιτς: Η κατάσταση στην Ευρώπη, παγκοσμίως γίνεται όλο και πιο περίπλοκη

Καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται, η οικονομική και πολιτική κατάσταση στην Ευρώπη και παγκοσμίως γίνεται ολοένα και πιο περίπλοκη, δήλωσε το Σάββατο ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεκντάνταρ Βούτσιτς.

Σε δημόσια ομιλία, ο Βούτσιτς είπε ότι η Σερβία προσπαθεί να βρει όλες τις πιθανές λύσεις για το επόμενο φθινόπωρο και τον χειμώνα μέσω καθημερινών συζητήσεων με εταίρους στην περιοχή και την Ευρώπη.

«Καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία κερδίζει δυναμική, η πολιτική και οικονομική κατάσταση παγκοσμίως γίνεται ολοένα και πιο περίπλοκη, ειδικά αν λάβουμε υπόψη πως οι ρωσικές δυνάμεις προχωρούν και η δυναμική της επίθεσής τους δυναμώνει. Αυτό δείχνει ότι όλοι όσοι είπαν πως το αποτέλεσμα των εξελίξεων σε αυτόν τον πόλεμο θα ήταν διαφορετικό, ήταν λάθος», είπε ο Βούτσιτς.

Αυτό φέρνει επίσης διαφορετικές συνθήκες σχετικά με την οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη και τη Σερβία, και η κατάσταση είναι ασύγκριτα πιο σοβαρή από ό,τι μπορούμε να δούμε, είπε.

«Σε καθημερινή βάση, σε συζητήσεις με όλους στην περιοχή, με ευρωπαίους εκπροσώπους, προσπαθούμε να βρούμε όσο το δυνατόν περισσότερες λύσεις για το φθινόπωρο και το χειμώνα γιατί τόσο το τρίτο όσο και το τέταρτο τρίμηνο θα είναι κρίσιμα για εμάς», είπε ο Βούτσιτς.

Η κρίση της ενέργειας, των τροφίμων και των τιμών στην Ευρώπη και παγκοσμίως είναι τόσο μεγάλη που η εξεύρεση διεξόδου από αυτήν δεν είναι απλή υπόθεση, είπε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail