Ασαντ: Αν υπάρξει εισβολή, ο Συριακός Στρατός θα απαντήσει!

Freepen.gr - Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ τόνισε ότι η Ρωσία υπόκειται σε έναν πόλεμο που δεν μπορεί να συνδεθεί με το θέμα της επέκτασης του ΝΑΤΟ, αλλά μάλλον είναι ένας συνεχής πόλεμος που δεν σταμάτησε ούτε πριν από τον κομμουνισμό ούτε πριν από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, επιβεβαιώνοντας ότι η δύναμη της Ρωσίας σήμερα αποτελεί αποκατάσταση της χαμένης διεθνούς ισορροπίας.

Οι δηλώσεις του προέδρου αλ Άσαντ έγιναν σε συνέντευξη στο RT Channel που πρόκειται να μεταδοθεί το βράδυ της Πέμπτης.

Ο Ασαντ είπε «Η Ρωσία είναι σύμμαχος της Συρίας και η Ρωσία είναι εκτεθειμένη σε έναν πόλεμο που δεν συνδέω με το θέμα της επέκτασης του ΝΑΤΟ, όπως πιστεύουν ορισμένοι. Αυτός ο πόλεμος δεν σταμάτησε ούτε πριν από τον κομμουνισμό και πριν από τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο πόλεμος συνεχίζεται. Ο ρόλος της Ρωσίας εδώ είναι ουσιαστικός ως μέρος της διεθνούς ισορροπίας».

Ο Πρόεδρος της Συρίας πρόσθεσε: «Μπορούμε να δούμε τη Ρωσία από δύο οπτικές γωνίες: τη γωνία ενός συμμάχου που, εάν κερδίσει μια μάχη, ή εάν η πολιτική της θέση στην παγκόσμια σκηνή γίνει ισχυρότερη, αυτό θα είναι κερδοφόρο για εμάς, και από άλλη γωνία, η δύναμη της Ρωσίας σήμερα αποτελεί αποκατάσταση της χαμένης διεθνούς ισορροπίας, έστω και μερική αποκατάσταση, και αυτή η ισορροπία που επιδιώκουμε θα αντανακλάται κυρίως στις μικρές χώρες, και η Συρία είναι μία από αυτές. Αυτός είναι ο ελάχιστος λόγος, χωρίς να υπεισέλθω σε άλλες νομικές λεπτομέρειες, αλλά τώρα μιλάω στρατηγικά».

Ο Πρόεδρος αλ Άσαντ επιβεβαίωσε ότι η Συρία θα αντισταθεί σε οποιαδήποτε τουρκική εισβολή στα εδάφη της, λέγοντας: «Εάν υπάρξει εισβολή, θα υπάρξει λαϊκή αντίσταση στο πρώτο στάδιο… Φυσικά, στα μέρη όπου είναι τοποθετημένος ο συριακός στρατός και δεν έχει αναπτυχθεί σε όλες τις περιοχές της Συρίας και όταν οι στρατιωτικές συνθήκες επιτρέπουν την άμεση αντιπαράθεση, θα το κάνουμε αυτό».

«Πριν από δυόμισι χρόνια, σημειώθηκε μια σύγκρουση μεταξύ του συριακού και του τουρκικού στρατού, και ο συριακός στρατός μπόρεσε να καταστρέψει ορισμένους τουρκικούς στόχους που εισήλθαν στο συριακό έδαφος…Η κατάσταση θα είναι η ίδια σύμφωνα με όσα επιτρέπουν οι στρατιωτικές δυνατότητες… Επιπλέον , θα υπάρξει λαϊκή αντίσταση», πρόσθεσε ο Πρόεδρος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail