Θεσμοθετημένη τρομοκρατία και σύννεφα πυρηνικών μανιταριών πάνω από την Ευρώπη

Η ουκρανική ηγεσία προσπαθεί στα καλύτερά της να αναγκάσει τη Μόσχα να αναλάβει μια πιο αποφασιστική δράση για να βάλει τέλος στην ύπαρξη του καθεστώτος που εγκαθιδρύθηκε στο Κίεβο.

Στις 20 Ιουνίου, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις εξαπέλυσαν χτυπήματα σε γεωτρύπανα που ανήκουν στη ρωσική εταιρεία «Chernomorneftegaz» κοντά στην Κριμαία. 109 άτομα εργάζονταν στις εξέδρες τηn στιγμή της επίθεσης. Μέχρι τις 21 Ιουνίου, 94 από αυτούς είχαν εκκενωθεί. Τα υπόλοιπα εξακολουθούν να αγνοούνται ενώ παραμένει σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης.

Οι στοχευθείσες πλατφόρμες, που βρίσκονται 71 χιλιόμετρα από την Οδησσό, είναι μια αποκλειστικά πολιτική εγκατάσταση που βρίσκεται μακριά από πιθανούς στρατιωτικούς στόχους. Ως εκ τούτου, το περιστατικό της 21ης ​​Ιουνίου έγινε μόνο μία από τις τελευταίες σε έναν μακρύ κατάλογο τρομοκρατικών επιθέσεων που είχαν σκοπό να βλάψουν τις αστικές υποδομές και να προκαλέσουν θύματα στους απλούς ανθρώπους.

Εν τω μεταξύ, στην περιοχή του Ντονμπάς, μονάδες πυροβολικού και πυραύλων των δυνάμεων του Κιέβου στοχεύουν σκόπιμα τις μη στρατιωτικές υποδομές των πόλεων της DPR και του LPR που βρίσκονται πίσω από την πραγματική γραμμή επαφής. Το Ντόνετσκ και η Γκορλόβκα είναι από τους πιο συνηθισμένους στόχους αυτών των χτυπημάτων. Εκατοντάδες οβίδες χτυπούν αυτές τις πόλεις καθημερινά, οδηγώντας σε θύματα μεταξύ των κατοίκων. Με τη μετατόπιση της εστίας της ρωσικής προέλασης προς το Σεβεροντόνετσκ και το Σλαβιάνσκ, οι μονάδες υπέρ του Κιέβου απολαμβάνουν την ελευθερία που έχουν να συνεχίσουν να διαπράττουν τα εγκλήματά τους.

Από τις 21 Ιουνίου, οι πιο ενεργές στρατιωτικές ενέργειες στη συνεχιζόμενη μάχη στο Donbass εξακολουθούν να επικεντρώνονται γύρω από το Severodonetsk, το Zolotoe και το Slavyansk. Επομένως, είναι απίθανο η τρομοκρατική εκστρατεία που επικεντρώθηκε στις πόλεις των LPR και DPR από δυνάμεις της «δημοκρατικής ουκρανικής κυβέρνησης» να τελειώσει σύντομα. Αντίθετα, τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ παρέχουν στις ένοπλες δυνάμεις του Κιέβου όπλα, πληροφορίες και άλλα είδη άμεσης και έμμεσης βοήθειας για αυτές τις ενέργειες.

Οι ενέργειες των ελίτ της Ουάσιγκτον και των συμμάχων της όχι μόνο οδήγησαν στη δημιουργία του τρομοκρατικού κράτους στην Ευρώπη, αλλά κατέστησαν επίσημα τις χώρες του ΝΑΤΟ συμμετέχουσες και υπεύθυνες τρομοκρατικών επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν από τις δυνάμεις του Κιέβου.

Αυτό το γεγονός είναι ο ακρογωνιαίος λίθος των εντάσεων μεταξύ της Ρωσίας και του αυτοαποκαλούμενου «πολιτισμένου κόσμου» και καμία κενή λέξη από Ευρωπαίους και Αμερικανούς διπλωμάτες σχετικά με τη δέσμευσή τους για την «ειρήνη στην Ευρώπη» δεν θα το αλλάξει αυτό. Τα προηγούμενα χρόνια, δεν έκαναν καμία πραγματική προσπάθεια να «παρακινήσουν» τις μαριονέτες τους στο Κίεβο να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους στο πλαίσιο των συμφωνιών του Μινσκ και δημιούργησαν συνθήκες στις οποίες η ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία κατέστη αναπόφευκτη. Τώρα, το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται ενεργά για έναν ανοιχτό πόλεμο με τη Ρωσία με το πρόσχημα της υπεράσπισης της «σταθερότητας και της ειρήνης στην Ευρώπη». Σε αυτό το σενάριο, τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ θα μπορούσαν εύκολα να βρεθούν πιο κοντά στα σύννεφα πυρηνικών μανιταριών που ήθελαν ποτέ να είναι.

* πληροφορίες southfront.org

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail