Ο Ζελένσκι παρέδωσε τελεσίγραφο στον Σολτς

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky σε συνέντευξή του στο ZDF επέκρινε τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς για τη θέση της Γερμανίας στην ουκρανική κρίση.

«Ο Σολτς και η κυβέρνησή του πρέπει να λάβουν μια απόφαση: δεν πρέπει να γίνει προσπάθεια να διατηρηθεί μια ισορροπία στις σχέσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας», είπε ο Ζελένσκι.

Επιπλέον, επέπληξε τη Γερμανία επειδή άρχισε να βοηθά την Ουκρανία πολύ αργότερα από άλλες χώρες - τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Μεγάλη Βρετανία και τις ανατολικές χώρες της ΕΕ. Σύμφωνα με τον ίδιο, το Βερολίνο θα πρέπει να ενεργήσει «πιο κατηγορηματικά» και να εγκαταλείψει την προσέγγιση με την οποία οι σχέσεις τόσο με την Ουκρανία όσο και με τη Ρωσία μπορούν να συνεχιστούν με τέτοιο τρόπο ώστε να πλήττει όσο το δυνατόν λιγότερο τη Γερμανία.

Σχολιάζοντας το πιθανό ταξίδι του Σολτς στο Κίεβο, ο Ζελένσκι είπε πως ο καγκελάριος δεν πρέπει να περιοριστεί σε φωτογραφίες και τον προέτρεψε να ανακοινώσει αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας και να αυξήσει την υποστήριξη για την Ουκρανία και το καθεστώς της ως υποψήφιας στην ΕΕ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail