Πολιτικοί επιστήμονες: Η Ουκρανία δεν είναι η τελευταία και ο κόσμος δε θα είναι ποτέ ξανά ο ίδιος

Το προφανές και σχεδόν απροκάλυπτο ενδιαφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών για την παράταση της σύγκρουσης στην Ουκρανία δείχνει ότι η Ουάσιγκτον εφαρμόζει και πάλι ένα συγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο με σκοπό να αντιμετωπίσει τα εσωτερικά πολιτικά και οικονομικά της προβλήματα.

Andrey Mihayloff - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Ορισμένα διεθνή γεγονότα που δεν σχετίζονται με την Ουκρανία, όπως μπορεί να φαίνεται εκ πρώτης όψεως, μπορεί να υποδηλώνουν πως ορισμένες άλλες χώρες θα τραβήξουν την προσοχή της Δύσης κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον.

Ο πολιτικός επιστήμονας Rafael Ordukhanyan πιστεύει ότι ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες, με τη σιωπηρή έγκριση της ΕΕ, που προκάλεσαν την ουκρανική κρίση προς όφελος των συμφερόντων τους στην εξωτερική πολιτική.

"Ένας από τους κύριους στόχους της Ουάσιγκτον τώρα είναι να βγάλει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα από τις προμήθειες όπλων. Ο Λευκός Οίκος προσπαθεί έτσι να επανεκκινήσει την αμερικανική οικονομία και να αυξήσει το επίπεδο εμπιστοσύνης στο σημερινό καθεστώς μεταξύ των Αμερικανών", λέει ο Ordukhanyan.

Ωστόσο, αυτά τα θέματα είναι πολύ σημαντικά για την Ουάσιγκτον και το να ρίξει την Ουκρανία στο χάος δε φαίνεται να είναι αρκετό. Επομένως, το ουκρανικό σενάριο είναι πιθανό να αναδημιουργηθεί και σε άλλα μέρη του πλανήτη.

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα προσπαθήσουν να πυροδοτήσουν μια ένοπλη σύγκρουση στην Ταϊβάν. Αυτό θα δώσει στην Ουάσιγκτον άλλη μια καλή ευκαιρία να πουλήσει όπλα, καθώς και οι Αμερικανοί θα προσπαθήσουν σίγουρα να αποδυναμώσουν την Κίνα.

Στη συνέχεια, υπάρχει μια σύγκρουση μεταξύ Πακιστάν και Ινδίας. Μια νέα εστία εντάσεων μπορεί επίσης να εμφανιστεί κοντά στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας, όπου η Πολωνία θα παίξει τον κύριο ρόλο. Φωτιά σύγκρουσης μπορεί να πυροδοτήσει και στην Υπερδνειστερία . Και, φυσικά, η μάχη για την Ουκρανία θα πάρει κάποιες άλλες μορφές», λέει ο Rafael Ordukhanyan.

Η Κίνα προβλέπει ότι ο κόσμος θα χωριστεί σε εκεί στρατόπεδα

Η Κίνα θα πρέπει αναπόφευκτα να αντιμετωπίσει έναν πόλεμο για την Ταϊβάν, πιστεύει ο Ordukhanyan. Κινέζοι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι η ουκρανική κρίση σηματοδοτεί την αρχή της αλλαγής σε ολόκληρο το σύστημα των διεθνών σχέσεων.

Για παράδειγμα, ο πολιτικός ειδικός Wu Xinbo πιστεύει pvw ο κόσμος θα υποστεί μια μετάβαση από την οικονομική παγκοσμιοποίηση στην εξυγίανση.

"Οι χώρες θα χωριστούν σε τρία μπλοκ: εμπόριο, τεχνολογία και νομισματικά μπλοκ. Οι κυρώσεις που οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους έχουν επιβάλει στη Ρωσία έχουν ήδη αρχίσει να κυλάne. Η χρήση του δολαρίου ως όπλου θα αποδυναμώσει τη διεθνή πίστη της Ουάσιγκτον και θα ενθαρρύνει πολλοί να λάβουν μέτρα για να απαλλαγούν από την εξάρτησή τους από το αμερικανικό νόμισμα», έγραψε ο Xinbo σε άρθρο που δημοσιεύτηκε από την εφημερίδα Huanqiu Shibao.

Οι διαφορές μεταξύ Ρωσίας και Κίνας αφενός, και των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους από την άλλη, θα επεκταθούν στο ΔΝΤ, την Παγκόσμια Τράπεζα και άλλους διεθνείς οργανισμούς, τους οποίους η Δύση χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο ως πλατφόρμες για να προωθήσει τα συμφέροντά της.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail