Ερντογάν: Οι ΗΠΑ έχουν 9 βάσεις στην Ελλάδα και ΔΕΝ στοχεύουν τη Ρωσία!

τουρκική προεδρία
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τετάρτη ότι δεν πιστεύει πως οι αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις που αναπτύσσονται στην Ελλάδα στοχεύουν κατά της Ρωσίας.

"Αυτήν την στιγμή, εννέα στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ έχουν εγκατασταθεί στην Ελλάδα. Ενάντια σε ποιους έχουν αναπτυχθεί. Λένε εναντίον της Ρωσίας. Αλλά δεν το πιστεύουμε", είπε ο Ερντογάν μετά από συνομιλίες με τον ηγέτη της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.

Ο Ερντογάν επεσήμανε επίσης ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αρχικά προσφέρθηκε να διεξαχθούν συνομιλίες μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας χωρίς εμπλοκή τρίτων χωρών και, σε μόλις δύο εβδομάδες, εκφώνησε ομιλία στο Κογκρέσο των ΗΠΑ με αντιτουρκική ρητορική.

Τον Μάιο, ο Τούρκος ηγέτης δήλωσε πως, μετά την επίσκεψη Κυριάκου στις ΗΠΑ, όπου κάλεσε να μην πουληθούν αεροσκάφη F-16 στην Τουρκία, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας «δεν υπάρχει» πια γι' αυτόν. Σε απάντηση, η Αθήνα είπε ότι η Ελλάδα δεν έχει καμία πρόθεση να εμπλακεί σε συζήτηση με την Τουρκία.
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail