Πού βρίσκεται το μόνο μέρος όπου το νοίκι δεν έχει ανέβει εδώ και 500 χρόνια

Ποια είναι τα κριτήρια για να κάνεις αίτηση και να μείνεις σε ένα από τα διαμερίσματα εκεί

Από: news.gr

Υπάρχει ένα μέρος στον κόσμο όπου το ενοίκιο δεν έχει την παραμικρή αύξηση τα τελευταία 500 χρόνια. Αυτό το μέρος βρίσκεται στα προάστια του Άουγκσμπουργκ, της πόλης που υπερηφανεύεται ότι είναι η παλαιότερη στη Γερμανία.

Πρόκειται για ένα μικρό βαυαρικό χωριό που ονομάζεται Φουγκερέι. Εκεί, είναι χτισμένο ένα συγκρότημα όπου δεν έχει αλλάξει την τιμή του ενοικίου από τότε που χτίστηκε το 1521.

Θεωρείται ότι είναι το παλαιότερο οικοδομικό συγκρότημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη Γερμανία. Χτίστηκε από τον Jakob Fugger προκειμένου να στεγαστούν εκεί με χαμηλό ενοίκιο άνθρωποι που βρίσκονταν κάτω από το όριο της φτώχειας. Έκτοτε τα κριτήρια για να κάνεις αίτηση και να μείνεις σε ένα από τα διαμερίσματα είναι ακριβώς τα ίδια.

Αν κάποιος επιθυμεί να μείνει, πρέπει να αποδείξει την οικονομική του κατάσταση και να μην έχει κανενός είδους χρέος προς οποιονδήποτε.

Το συγκρότημα έχει φτιαχτεί από 67 σπίτια που έχουν χωριστεί σε συνολικά 147 διαμερίσματα. Ένα από τα σπίτια δεν έχει ανακαινισθεί προκειμένου να μείνει αναλλοίωτο και να θυμίζει το πώς τα βαυαρικά σπίτια έμοιαζαν κατά τον 16ο αιώνα. Οι περισσότεροι που ζουν πάντως εκεί είναι χαμηλοσυνταξιούχοι. Το εντυπωσιακό είναι το πώς το ενοίκιο έχει παραμείνει ίδιο παρά τις διάφορες καταστροφές και αλλαγές που έχει υποστεί το κτίριο τα τελευταία 500 χρόνια.

Αν επισκεφτείς το μέρος, θα χρειαστεί να πληρώσεις είσοδο 5 ευρώ που αντιστοιχεί στα μαζεμένα ενοίκια τουλάχιστον 5 χρόνων. Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν είχαμε ιδέα για την ύπαρξη αυτού του χωριού, κάποτε ήταν πολύ δημοφιλές. Ο διασημότερος άνθρωπος που έζησε εκεί ήταν μάλιστα ο προπάππους του Mozart.

Ωστόσο, αυτό που κάνει πραγματικά ξεχωριστό το συγκρότημα είναι η κοινότητα που έχουν φτιάξει όσοι ζουν σε αυτό. Οι κάτοικοι σε όλα τα διαμερίσματα βοηθούν ο ένας τον άλλον και είναι πάρα πολύ φιλόξενοι με τους ξένους επισκέπτες που θέλουν να το επισκεφτούν, αρκεί οι τελευταίοι να σέβονται τους νόμους και να ακολουθούν τους κανόνες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail