Μια άλλη κατάληψη πανεπιστημίου στην Ελλάδα το 1897

dominickvietor / pixabay
Η πρώτη κατάληψη πανεπιστημίου στην Ελλάδα έγινε το 1897 από φοιτητές που είχαν θιχτεί από έναν καθηγητή της ιατρικής θεωρώντας ότι υποτιμά τους Έλληνες φοιτητές ζητώντας την απόλυσή του. Οι φοιτητές που προχώρησαν στην κατάληψη ήταν μάλιστα οπλισμένοι.

Σε έρευνα που έγινε μετά τη λήξη της κατάληψης παρουσία εισαγγελέα για ενδεχόμενες φθορές διαπιστώθηκε ότι δεν είχε γίνει η παραμικρή ζημιά στο κτήριο. Η διεκδίκηση δικαιωμάτων προϋποθέτει την τήρηση στοιχειωδών υποχρεώσεων που δεν έχουν πρόσημο.

Η ιδεολογία ο σεβασμός και η στήριξη της κοινωνίας που έμφυτα, παρά τις εγγενείς αδυναμίες της, στηρίζει πάντα το αδύναμο μέρος, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από αυτό. Η πλειοψηφία της τότε αθηναϊκης κοινωνίας είχε ταχθεί στο πλευρό των φοιτητών.

Μελίνα Κονταξή, ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail