National Interest: Γιατί η Τουρκία δεν μπορεί να εγκαταλείψει τη Ρωσία

Sputnik / Turan Saldzhi
Η Τουρκία δεν μπορεί να αρνηθεί να συνεργαστεί με τη Ρωσία λόγω των στενών εμπορικών σχέσεων, των προμηθειών φυσικού αερίου και της κατασκευής του πυρηνικού σταθμού Akkuyu, έγραψε ο αρθρογράφος Robert Ellis σε άρθρο του για το περιοδικό National Interest.

Κατά τη γνώμη του, η Άγκυρα δε θα θυσιάσει τις στενές σχέσεις με τη Μόσχα για να ακολουθήσει τη γραμμή του ΝΑΤΟ στην καταδίκη της ρωσικής ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

«Η Τουρκία εξαρτάται από τη Ρωσία για το εμπόριο, το φυσικό αέριο, αλλά και για την κατασκευή ενός πυρηνικού σταθμού», σημείωσε ο Έλις.

Επιπλέον, σημείωσε, η Τουρκία ελπίζει σε μια τουριστική περίοδο ρεκόρ με βάση την εισροή Ρώσων τουριστών. Έτσι, η Turkish Airlines έχει διαθέσει ενάμιση εκατομμύριο θέσεις για Ρώσους, διευκρίνισε ο συγγραφέας.

«Οπότε είναι απίθανο η Τουρκία να ταρακουνήσει αυτό το σκάφος», κατέληξε. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail