Στρατηγός Milley: Αυξάνεται η πιθανότητα σύγκρουσης μεγάλων δυνάμεων

Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι ο κόσμος εισέρχεται σε μια εποχή μεγαλύτερης αστάθειας, κατά την οποία η πιθανότητα σύγκρουσης μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων αυξάνεται, δε μειώνεται, δήλωσε ο Mark Milley, επικεφαλής της επιτροπής αρχηγών επιτελείου των ΗΠΑ.

«Μπαίνουμε σε μια εποχή μεγαλύτερης αστάθειας, η πιθανότητα για συγκρούσεις μεγάλων δυνάμεων σήμερα αυξάνεται, δε συρρικνώνεται», είπε ο Milley στη Γερουσία των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια ακρόασης για τις πιστώσεις προϋπολογισμού.

Ταυτόχρονα, πρόσθεσε πως σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν να αντιμετωπίσουν δύο μεγάλες δυνάμεις: τη Ρωσία και την Κίνα - η καθεμία από τις οποίες επιδιώκει τον στόχο «να αλλάξει θεμελιωδώς την παγκόσμια τάξη πραγμάτων που βασίζεται σε κανόνες».

Αναφερόμενος στα γεγονότα στην Ουκρανία, ο Milley τα χαρακτήρισε «τη μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια για την Ευρώπη, και πιθανώς ολόκληρο τον κόσμο, σε περισσότερα από 40 χρόνια» της στρατιωτικής του σταδιοδρομίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail