Η Ρωσία αναπτύσσει εκτοξευτές Iskander 50 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Ουκρανίας

Η Ρωσία ανέπτυξε συστήματα βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς Iskander-M (SRBM) στην περιοχή Brest στη Λευκορωσία σε απόσταση έως και 50 χιλιομέτρων από τα κρατικά σύνορα της Ουκρανίας.

Αυτό αναφέρεται στην τελευταία έκθεση του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις 06:00 της 24ης Μαΐου 2022, που δημοσιεύτηκε στο Facebook.

Σημειώνεται ότι αυξάνεται η απειλή πυραυλικών και αεροπορικών επιδρομών σε ουκρανικά αντικείμενα που εκτοξεύονται από το έδαφος της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας.

Η Ρωσία δεν σταματά να διεξάγει επιθετικές επιχειρήσεις στην Ανατολική Επιχειρησιακή Ζώνη.

Πλήττει εντατικά κατά μήκος ολόκληρης της γραμμής επαφής και στα βάθη της άμυνας των ουκρανικών στρατευμάτων στις επιχειρησιακές περιοχές Ντόνετσκ, Σλομποζάνσκι και Νότια Μπουχ. Η μεγαλύτερη ένταση των εχθροπραξιών παρατηρείται στην επιχειρησιακή περιοχή του Ντόνετσκ, συγκεκριμένα κοντά στο Lysychansk και το Sievierodonetsk.

Στις κατευθύνσεις Volyn και Polissya, ορισμένες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας συνεχίζουν να φρουρούν το τμήμα των συνόρων Λευκορωσίας-Ουκρανίας στις περιοχές Brest και Gomel.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail