H αμερικανική Intel συνέβαλε στη βύθιση του ρωσικού καταδρομικού πλοίου Moskva - Οι ΗΠΑ διαψεύδουν την εμπλοκή τους

Λιγότερο από 24 ώρες αφότου οι New York Times δημοσίευσε μια προκλητική αναφορά που επικαλείται ανώνυμους Αμερικανούς αξιωματούχους που εγκωμίαζαν ότι η ανταλλαγή αμερικανικών πληροφοριών με τον στρατό της Ουκρανίας βοήθησε στην εξόντωση πολλών Ρώσων στρατηγών από την εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου, το NBC News δημοσιεύει ακόμη έναν ισχυρισμό - βόμβα που προέρχεται από αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Από: bankingnews.gr

Οι ΗΠΑ εμπλέκονται άμεσα στον πόλεμο στην Ουκρανία

Όλες οι ενδείξεις και αποδείξεις συγκλίνουν στην άποψη ότι οι αμερικανικές δυνάμεις συμμετέχουν άμεσα και ενεργά στον πόλεμο στην Ουκρανία.
Το NBC ανέφερε ότι οι πληροφορίες που μοιράστηκαν οι ΗΠΑ βοήθησαν την Ουκρανία να βυθίσει το ρωσικό καταδρομικό Moskva και αργότερα… διέρρευσε η εικόνα της βύθισης του Moskva στις 15 Απριλίου

Διαψεύδει το αμερικανικό Πεντάγωνο την εμπλοκή των ΗΠΑ στην βύθιση του καταδρομικού Moskva

Εκπρόσωπος του Πενταγώνου δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες φέρεται να έδωσαν στους Ουκρανούς πληροφορίες για τις συντεταγμένες του καταδρομικού Moskva πριν βυθιστεί.
«Οι Ουκρανοί έχουν τις δικές τους δυνατότητες πληροφοριών για να παρακολουθούν και να στοχεύουν ρωσικά πολεμικά πλοία, κάτι που συνέβη σε αυτή την περίπτωση».
Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες φέρεται να παρέδωσαν τις συντεταγμένες του καταδρομικού Moskva στην Ουκρανία.
Διάφορα μέσα ενημέρωσης έδωσαν τις εκδοχές τους για την ιστορία, επικαλούμενα διάφορους ανώνυμους αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης και του Πενταγώνου.
Κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι η αμερικανική πλευρά μετέδωσε τις συντεταγμένες της τοποθεσίας του πλοίου, άλλοι - ότι οι Αμερικανοί φέρεται να επιβεβαίωσαν μόνο τα δεδομένα που έλαβαν οι ίδιοι οι Ουκρανοί.


Ως υπενθύμιση του πόσο μεγάλης σημασίας είναι ο ισχυρισμός - και πόσο επικίνδυνη είναι πλέον η κατάσταση καθώς μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνη κλιμάκωση… οι αναφορές για την βύθιση του Moskva είναι καίριας σημασίας.
Το Moskva θεωρήθηκε η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, είχε 510 άτομα πλήρωμα πριν οι πύραυλοι Neptune πετύχουν το πολεμικό πλοίο καταφέρνοντας ένα μεγάλο πλήγμα στην πολεμική προσπάθεια του Προέδρου Putin.

«Η επίθεση συνέβη αφού οι ουκρανικές δυνάμεις ρώτησαν τους Αμερικανούς για ένα πλοίο που έπλεε στη Μαύρη Θάλασσα νότια της Οδησσού, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι στο NBC News».
«Οι ΗΠΑ αναγνώρισαν ότι ήταν το ρωσικό πολεμικό πλοίο Moskva, και βοήθησαν στην επιβεβαίωση της τοποθεσίας του, μετά το οποίο οι Ουκρανοί στόχευσαν το πλοίο».

Πυκνώνουν οι αποδείξεις εμπλοκής των ΗΠΑ στον πόλεμο της Ουκρανίας

Οι πληροφορίες για την βύθιση του ρωσικού πλοίου Moskva, ήρθαν σε συνέχεια των αναφορών των New York Times που αποκάλυψαν ότι οι αμερικανοί παρέχουν πληροφορίες στους Ουκρανούς με επίκεντρο κινήσεις ρωσικών στρατευμάτων και εξοπλισμού.

Τι συνέβη στο Moskva

Οι ΗΠΑ δεν γνώριζαν εκ των προτέρων ότι η Ουκρανία επρόκειτο να βάλει στόχο το πολεμικό πλοίο Moskva και δεν συμμετείχαν στο τελικό χτύπημα.
Οι ΗΠΑ έδωσαν πληροφορίες στην Ουκρανία για να την βοηθήσουν να αμυνθεί από επιθέσεις από ρωσικά πλοία, πρόσθεσαν αξιωματούχοι.
Ο ρόλος των ΗΠΑ στη βύθιση δεν έχει αναφερθεί στο παρελθόν.
Οι αξιωματούχοι της διοίκησης του Biden τις ημέρες μετά τη βύθιση του Moskva τήρησαν σιγήν ιχθύος, υποδηλώνοντας πιθανώς ότι γνώριζαν περισσότερα για τις λεπτομέρειες τις βύθισης του πολεμικού πλοίου της Ρωσίας…

Επικίνδυνη κλιμάκωση

Να σημειωθεί ότι η Ρωσία είχε αναφέρει ότι η βύθιση του πολεμικού πλοίου Moskva προήρθε από έκρηξη πυραύλου του πλοίου και όχι από εξωτερική επίθεση ενώ είχαν τονίσει ότι δεν υπήρχαν θύματα.
Ωστόσο, ορισμένοι Ουκρανοί και δυτικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το πλοίο είχε θύματα.
Είναι αυτονόητο ότι αυτή η νέα αναφορά του NBC θα θεωρηθεί από την Ρωσία ως μια εξωφρενική κλιμάκωση καθώς οι ΗΠΑ επιβεβαιώνεται ότι εμπλέκονται άμεσα στον πόλεμο στην Ουκρανία…
«Ο ρωσικός στρατός γνωρίζει καλά ότι οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και το ΝΑΤΟ διαβιβάζουν συνεχώς πληροφορίες στην Ουκρανία» είχε αναφέρει ρώσος αξιωματούχος.

Η Ρωσία έχει προειδοποιήσει ότι θα θεωρούσε «υπεύθυνες» τις εξωτερικές χώρες που παρέχουν όπλα και άλλες μορφές βοήθειας - και ότι τα κέντρα «λήψης αποφάσεων» συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας θα δέχονταν επιθέσεις.
Εν τω μεταξύ, οι πύραυλοι κρουζ της Ρωσίας χτυπούν ακόμη και δυτικά όπως το Lviv καθώς στόχος είναι να καταστραφούν οπλικά συστήματα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Αυτές οι σκόπιμες «διαρροές» στα μέσα ενημέρωσης, πιθανότατα ως μέρος μιας στρατηγικής επιδίωξης εκφοβισμού της Ρωσίας για να αποχωρήσει από την Ουκρανία… μπορεί να αποτελέσουν το φυτίλι για να ξεσπάσει μια ακόμη μεγαλύτερη σύγκρουση με καταστροφικές προεκτάσεις…

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail