Global Times: Η προσπάθεια των ΗΠΑ να κρύψουν τη γεωπολιτική διαίρεση σχετικά με την Ουκρανία

Mediamodifier / pixabay
Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες, μαζί με τους συμμάχους τους, προσπαθούν να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση ότι ολόκληρος ο κόσμος έχει ενωθεί γύρω από τη Δύση λόγω της κρίσης στην Ουκρανία, λέει ο Mark Blacklock, αρθρογράφος των φιλοκυβερνητικών κινέζικων Global Times.

«Εάν παρακολουθείτε μόνο δυτικά μέσα ενημέρωσης για να ενημερώνεστε για τα γεγονότα στην Ουκρανία, θα σκεφτείτε ότι κυριολεκτικά κάθε χώρα στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια ή όπλα στο Κίεβο ως απάντηση στις εκκλήσεις του Ζελένσκι», γράφει ο συγγραφέας.

Το άρθρο τονίζει πως αυτό ακριβώς επιδιώκει η Δύση. Ωστόσο, σύμφωνα με τον αρθρογράφο, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους προσπαθούν να περάσουν ευχολόγια, όταν, στην πραγματικότητα, οι περισσότερες χώρες απλώς αρνούνται να βοηθήσουν το Κίεβο.

Ως ένα από τα πιο εντυπωσιακά παραδείγματα, ο αρθρογράφος ανέφερε την Ινδία, η οποία παίρνει σταθερά ουδέτερη θέση για την ουκρανική κρίση. Ούτε οι πολυάριθμες επισκέψεις δυτικών «εταίρων» στο Δελχί, ούτε το ταξίδι του πρωθυπουργού της χώρας Ναρέντρα Μόντι στην Ευρώπη οδήγησαν στο αποτέλεσμα που επιθυμούσε η Δύση - η Ινδία δε συμφωνεί να στηρίξει τον Ζελένσκι.

Επιπλέον, το άρθρο δείχνει πως πολλές χώρες στην Ασία , τη Νότια Αμερική και την Αφρική, που παραδοσιακά τηρούν μια προσέγγιση εκτός μπλοκ στην εξωτερική πολιτική, αρνήθηκαν αποφασιστικά να υποστηρίξουν τις αντιρωσικές κυρώσεις. Τα περισσότερα κράτη της Μέσης Ανατολής έχουν επίσης χαμηλό προφίλ στην κρίση στην Ουκρανία. 

Ο Blacklock πιστεύει ότι εάν τόσες πολλές χώρες συνεχίσουν να διαφωνούν με τη Δύση, θα γίνεται όλο και πιο δύσκολο γι 'αυτήν να «προσποιηθεί ότι η αντίδραση στα γεγονότα στην Ουκρανία είναι μια παγκόσμια απάντηση». Ο συγγραφέας ρωτά ρητορικά πόσο καιρό θα χρειαστούν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους για να «παρατηρήσουν τον ελέφαντα στο δωμάτιο» και να σταματήσουν να εξαπατούν τον εαυτό τους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail