Ο ρόλος των ΗΠΑ και του Καναδά στην εκπαίδευση των νεοναζί στην Ουκρανία

RΙΑ Νονοsti / Αlexey Κudenkο
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Καναδάς έχουν διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην εκπαίδευση νεοναζί στην Ουκρανία, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Όσο για το Azov, τώρα δημοσιεύεται υλικό που επιβεβαιώνει ότι οι Αμερικανοί και ιδιαίτερα οι Καναδοί έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην εκπαίδευση υπερριζοσπαστικών, ανοιχτά νεοναζιστικών μονάδων στην Ουκρανία» , είπε ο Λαβρόφ σε συνέντευξή του στο ιταλικό δίκτυο Mediaset.

"Όλα αυτά τα χρόνια, ο στόχος ήταν οι νεοναζί να ενταχθούν στις τακτικές ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας. Έτσι, σε κάθε μονάδα (τάγμα, σύνταγμα), άνθρωποι από το Αζόφ θα έπαιζαν πρωταγωνιστικό ρόλο. Διαβάζω τέτοια δημοσιεύματα στο δυτικό Τύπο. Είναι μια ανοιχτά νεοναζιστική ένωση - αυτό αναγνωρίστηκε στη Δύση χωρίς κανένα δισταγμό μέχρι την κατάσταση στις αρχές του 2022, όταν άρχισαν, σαν να είχαν εντολή, να αλλάζουν τη θέση τους», πρόσθεσε ο Λαβρόφ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail