Ερντογάν: Όσο είμαι πρόεδρος της Τουρκίας, στο ΝΑΤΟ δεν μπαίνουν Φινλανδία και Σουηδία αν δεν αλλάξουν

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Κυριακή ότι η χώρα του δε θα εγκρίνει ποτέ την ένταξη στο ΝΑΤΟ χωρών που υποστηρίζουν τρομοκράτες, όσο αυτός βρίσκεται στην εξουσία.

"Δυστυχώς, οι συναντήσεις της αντιπροσωπείας μας με [εκπροσώπους] της Φινλανδίας και της Σουηδίας δεν πραγματοποιήθηκαν στο αναμενόμενο επίπεδο. Έχουμε τις προσδοκίες τους, αλλά δεν έκαναν κανένα βήμα προς την Τουρκία. Και συνεχίζουν να επιτρέπουν στους τρομοκράτες να περπατούν στους δρόμους της Στοκχόλμης και να τους προστατεύουν με τη βοήθεια της δικής τους αστυνομίας», είπε στους δημοσιογράφους όταν επέστρεψε από το Αζερμπαϊτζάν. «Καθώς ο Ταγίπ Ερντογάν είναι ο αρχηγός του κράτους της Τουρκίας, δεν μπορούμε να πούμε ναι στην ένταξη στο ΝΑΤΟ χωρών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία».

Σύμφωνα με τον Τούρκο ηγέτη, οι δύο σκανδιναβικές χώρες, που επιδιώκουν την ένταξη στο ΝΑΤΟ, συνεχίζουν να κάνουν λάθη στις σχέσεις με την Τουρκία. "Το βράδυ της ημέρας των συνομιλιών [μεταξύ Τουρκίας, Σουηδίας και Φινλανδίας στην Άγκυρα] μετέδωσαν μια συνέντευξη με έναν τρομοκράτη, τον Σαλίχ Μουσλίμ. Συνεχώς επιμένουν σε αρνητικές προσεγγίσεις για το πρόβλημα των F-16 [προμήθειες στην Τουρκία]. Δεν είναι ειλικρινείς. Δεν μπορούμε να επαναλάβουμε ένα λάθος που έγινε στο παρελθόν σε σχέση με χώρες που δέχονται και υποστηρίζουν τέτοιους τρομοκράτες στο ΝΑΤΟ, μια οργάνωση που έχει επιφορτιστεί να διασφαλίσει την ασφάλεια», πρόσθεσε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε στις 18 Μαΐου ότι η Άγκυρα θα αρνηθεί να υποστηρίξει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ μέχρι να λάβουν απόφαση για την στάση τους απέναντι σε τρομοκρατικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν, το οποίο η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατικό. 
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail