«Ο πόλεμος της Ουκρανίας είναι μια απατηλή κομπίνα»

Zero Hedge,APR 27, 2022 -


Via The Ron Paul Institute For Peace & Prosperity,

[Ο αρθρογράφος είναι γενικά σεβαστή προσωπικότητα στις ΗΠΑ, με τρεις συνεχείς θητείες εκπροσώπου του Τέξας στην αμερικανική Βουλή, τρείς φορές υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, επικεφαλής του κινήματος των ελευθεροφρόνων, ιατρός το επάγγελμα και σταθερός υπερασπιστής της ειρήνης, του Δικαίου και του σεβασμού του αμερικανικού συντάγματος και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τους αγώνες του συνεχίζει στην αμερικανική Βουλή ο υιός του]

Μετάφραση: Μ. Στυλιανού

«Ο πόλεμος είναι μια κομπίνα, μια απάτη, μια «λαμογιά», έγραψε ο Αμερικανός υποστράτηγος Σμέντλεϊ Μπάτλερ το 1935. Εξήγησε: «Μια απάτη περιγράφεται καλύτερα, πιστεύω, ως κάτι που δεν είναι αυτό που φαίνεται στην πλειοψηφία του λαού. Μόνο μια μικρή ομάδα «των μέσα» ξέρει περί τίνος πρόκειται. «Διεξάγεται προς όφελος των λίγων, εις βάρος των πολλών. Από τον πόλεμο μερικοί άνθρωποι κάνουν τεράστιες περιουσίες».

Η παρατήρηση του στρατηγού Μπάτλερ περιγράφει τέλεια την αντίδραση ΗΠΑ/ΝΑΤΟ στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Η προπαγάνδα συνεχίζει να παρουσιάζει τον πόλεμο στην Ουκρανία ως αυτόν ενός απρόκλητου Γολιάθ για να εξοντώσει έναν αθώο Δαβίδ, εκτός αν εμείς στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ συνεισφέρουμε τεράστιες ποσότητες στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία για να νικήσουμε τη Ρωσία. Όπως συμβαίνει πάντα με την προπαγάνδα, αυτή η εκδοχή των γεγονότων σερβίρεται έτσι που να φέρει μια συναισθηματική ανταπόκριση προς όφελος ειδικών συμφερόντων.

Μια ομάδα ειδικών συμφερόντων που επωφελούνται μαζικά από τον πόλεμο είναι το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα των ΗΠΑ. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Raytheon Greg Hayes δήλωσε πρόσφατα σε μια συνάντηση των μετόχων ότι, «Όλα όσα αποστέλλονται στην Ουκρανία σήμερα, φυσικά, προέρχονται από αποθέματα, είτε στο Υπουργείο Ανάπτυξης είτε από τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, και όλα αυτά είναι υπέροχα νέα. Τελικά θα πρέπει να το αναπληρώσουμε και θα δούμε ένα όφελος για την επιχείρηση.»

Δεν έλεγε ψέματα. Η Raytheon, μαζί με την Lockheed Martin και αμέτρητους άλλους κατασκευαστές όπλων απολαμβάνουν ένα απροσδόκητο γεγονός που δεν έχουν δει εδώ και χρόνια. Οι ΗΠΑ έχουν δεσμεύσει περισσότερα από τρία δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία. Το αποκαλούν βοήθεια, αλλά στην πραγματικότητα είναι εταιρική ευημερία: η Ουάσιγκτον στέλνει δισεκατομμύρια σε κατασκευαστές όπλων για όπλα που αποστέλλονται στο εξωτερικό.

Από πολλές απόψεις, αυτές οι αποστολές όπλων όπως ο αντιαρματικός πύραυλος Javelin (που κατασκευάστηκε από κοινού από τους Raytheon και Lockheed Martin) ανατινάσσονται μόλις φτάσουν στην Ουκρανία. Αυτό δεν ενοχλεί καθόλου τον Ρέιθεον. Όσο περισσότερα όπλα ανατινάζονται από τη Ρωσία στην Ουκρανία, τόσο περισσότερες νέες παραγγελίες προέρχονται από το Πεντάγωνο.

Πρώην χώρες του Συμφώνου της Βαρσοβίας, τώρα μέλη του ΝΑΤΟ είναι επίσης στην απάτη. Ανακάλυψαν πώς να ξεφορτωθούν τα 30χρονα σοβιετικά όπλα τους και να λάβουν σύγχρονους αντικαταστάτες από τις ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες του ΝΑΤΟ.

Ενώ πολλοί που συμπάσχουν με την Ουκρανία ζητωκραυγάζουν, αυτό το πακέτο όπλων πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων θα κάνει μικρή διαφορά. Όπως δήλωσε ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών των Πεζοναυτών των ΗΠΑ Σκοτ Ρίτερ στην Έκθεση Ρον Πολ Λίμπερτι την περασμένη εβδομάδα:

«Μπορώ να πω με απόλυτη βεβαιότητα ότι ακόμα και αν αυτή η βοήθεια φτάσει στο πεδίο της μάχης, θα έχει μηδενικό αντίκτυπο στη μάχη. Και ο Τζο Μπάιντεν το ξέρει».

Αυτό που βλέπουμε είναι ότι οι Ρώσοι αποκτούν σύγχρονα όπλα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ με αυτόν τον τρόπο και τα χρησιμοποιούν ακόμη και για να σκοτώσουν περισσότερους Ουκρανούς. Τι ειρωνεία. Επίσης, τι είδους ευκαιρίες θα δοθούν στους τρομοκράτες, με χιλιάδες τόνους θανατηφόρων όπλων υψηλής τεχνολογίας να κυκλοφορούν σε όλη την Ευρώπη; Η Ουάσιγκτον παραδέχτηκε ότι δεν έχει τρόπο να εντοπίσει τα όπλα που στέλνει στην Ουκρανία και δεν υπάρχει τρόπος να τα κρατήσει μακριά από τα χέρια των κακοποιών..

Ο πόλεμος είναι κομπίνα, σίγουρα. Οι ΗΠΑ ανακατεύονται στην Ουκρανία από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, φθάνοντας στο σημείο να ανατρέψουν την κυβέρνηση το 2014 και να φυτέψουν τους σπόρους του πολέμου που βιώνουμε σήμερα. Η μόνη διέξοδος από μια τρύπα είναι να σταματήσεις να σκάβεις. Μην το περιμένετε αυτό σύντομα. Ο πόλεμος είναι πολύ επικερδής.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail