Η Ρωσία προφανώς δε θα προμηθεύσει αέριο σε κανέναν δωρεάν, λέει το Κρεμλίνο

Maxim Churusov/TASS
Η Ρωσία δε θα προμηθεύσει αέριο σε κανέναν δωρεάν, δήλωσε στους δημοσιογράφους την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σχολιάζοντας μια δήλωση της φινλανδικής εταιρείας Gasum, λέγοντας ότι δεν θα εκπληρώσει την απαίτηση πληρωμής σε ρούβλια και αναμένει να ανασταλεί η παράδοση φυσικού αερίου στο επόμενες μέρες.

"Δεν έχουμε πληροφορίες για όλες τις εταιρείες με τις οποίες η Gazprom έχει συνάψει συμβόλαια, αυτή δεν είναι η αρμοδιότητα μας. Θα πρέπει φυσικά να επικοινωνήσουμε με την Gazprom για λεπτομέρειες. Αλλά [η Ρωσία] προφανώς δεν θα παρέχει τίποτα σε κανέναν δωρεάν", είπε. .

Η φινλανδική κρατική εταιρεία φυσικού αερίου Gasum ανέφερε σε δήλωση νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι δεν αποδέχεται την απαίτηση της Gazprom Export να μεταβεί σε πληρωμές σε ρούβλια και κατά συνέπεια δε θα πραγματοποιήσει πληρωμές σε ρούβλια. Η φινλανδική πλευρά αποφάσισε να παραπέμψει τις διαφορές σχετικά με τη σύμβαση προμήθειας σε διαιτησία, πρόσθεσε η εταιρεία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail