Η Γερμανία θα συνεχίσει την στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία ενώ θα μιλά για ειρήνη

NikkiGoCom / pixabay
Η Γερμανία θα συνεχίσει να παρέχει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία και οι αποφάσεις της θα είναι ανάλογες και θα εξαρτώνται από την κατάσταση, δήλωσε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Τετάρτη.

«Η Γερμανία συμμετέχει πάντα σε αυτό, και θα συνεχίσει να το κάνει και να λαμβάνει αποφάσεις που θα είναι σωστές και αναλογικές, λαμβάνοντας υπόψη κάθε δεδομένη στιγμή», είπε ο Σολτς μιλώντας για την στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο.

Στα τέλη Απριλίου, η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Κριστίν Λάμπρεχτ δήλωσε πως η Γερμανία ήταν έτοιμη να προμηθεύσει στην Ουκρανία εκτοξευτές αεράμυνας Gepard. Νωρίτερα, το πρακτορείο ειδήσεων DPA επικαλούμενο πηγές του ανέφερε ότι η γερμανική κυβέρνηση επρόκειτο να προμηθεύσει σοβιετικά άρματα μάχης T-72 μέσω Σλοβενίας χρησιμοποιώντας μια συμφωνία «κυκλικής ανταλλαγής».

Η Σλοβενία ​​πρόκειται να παραδώσει στο Κίεβο άρματα μάχης από τα δικά της αποθέματα, ενώ η Γερμανία δεσμεύεται να τα αντικαταστήσει με τεθωρακισμένα οχήματα Marder και Fuchs.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail