Λαβρόφ: Θα ζητήσουμε διευκρινίσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες για τα βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία

RIA Novosti / Maxim Bogodvid
Η Ρωσία θα ζητήσει από τις Ηνωμένες Πολιτείες να δώσουν διευκρινίσεις για στρατιωτικές βιολογικές δραστηριότητες στην Ουκρανία και η Μόσχα θα ασχοληθεί επίσης με πληροφορίες ότι η Γερμανία και η Μεγάλη Βρετανία συμμετείχαν σε αυτό το έργο, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Υπενθύμισε ότι στη Μαριούπολη βρέθηκαν εργαστήρια «εγκαταλελειμμένα βιαστικά από τους Αμερικανούς που προσπάθησαν να καταστρέψουν έγγραφα και δείγματα».

"Δεν κατάφεραν να καταστρέψουν τα πάντα. Τα δείγματα παθογόνων μικροοργανισμών και τα έγγραφα που διατηρήθηκαν εκεί έδειξαν ξεκάθαρα τον στρατιωτικό προσανατολισμό των πειραμάτων που πραγματοποιούνται εκεί. Είναι σαφές από αυτά τα έγγραφα ότι υπάρχουν περισσότερα από δώδεκα τέτοια εργαστήρια στην Ουκρανία. Θα διασφαλίσουμε ότι όλες αυτές οι πληροφορίες που υποβλήθηκαν από εμάς στο Συμβούλιο Ασφαλείας στα Ηνωμένα Έθνη , πρώτον, ελήφθησαν σοβαρά υπόψη, και δεύτερον, ώστε αυτές οι πληροφορίες να αποτελέσουν τη βάση για συγκεκριμένες ενέργειες που πρέπει να αναληφθούν στο πλαίσιο της Σύμβασης για τα Βιολογικά Όπλα. Πρέπει να δοθούν εξηγήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες για το τι έκαναν εκεί», είπε ο Λαβρόφ σε συνέντευξή του στο RT Arabic.

«Θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε, βάσει των υποχρεώσεων που απορρέουν από τη Σύμβαση, την υιοθέτηση συγκεκριμένων μέτρων από τις Ηνωμένες Πολιτείες και να ασχολούμαστε με πρόσθετες πληροφορίες που λάβαμε πως άλλες χώρες συμμετείχαν σε αυτά τα πειράματα και στρατιωτικά βιολογικά εργαστήρια, ιδίως σε Ουκρανία, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, η Μεγάλη Βρετανία και η Γερμανία», είπε ο υπουργός.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail