Αποκαλύφθηκε το σχέδιο του ΝΑΤΟ για «στρατιωτική περικύκλωση» Ρωσίας και Κίνας

Στρατός των ΗΠΑ / Jason Johnston
Freepen.gr - Το ΝΑΤΟ σχεδιάζει να περικυκλώσει τη Ρωσία και την Κίνα με τη βοήθεια νέων στρατιωτικών συμφωνιών με τις χώρες της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού (APR), γράφει σχετικά ο δημοσιογράφος του Multipolarista, Benjamin Norton.

Όπως σημειώνει το άρθρο, η Βορειοατλαντική Συμμαχία έχει καταστρέψει τη Γιουγκοσλαβία, τη Λιβύη και το Αφγανιστάν και τώρα έχει βάλει στο στόχαστρο τη Μόσχα και το Πεκίνο.

Το μπλοκ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ έχει πλημμυρίσει την Ουκρανία με όπλα και εκπαίδευσε ακροδεξιούς μαχητές, ενώ επεκτάθηκε στην Ασία για να πολιορκήσει τους δύο αντιπάλους του, τόνισε ο συγγραφέας.

Ο Νόρτον σημείωσε ότι στις 6-7 Απριλίου, σε μια συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των κρατών μελών της συμμαχίας στις Βρυξέλλες, υπήρχαν εκπρόσωποι πολλών ευρωπαϊκών χωρών που δεν είναι μέλη του ΝΑΤΟ (Γεωργία, Φινλανδία και Σουηδία). Όμως ακόμη πιο αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία αξιωματούχων από την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόκειται να επιδεινώσουν τον Ψυχρό Πόλεμο, επομένως η Βορειοατλαντική Συμμαχία εμβαθύνει την στρατιωτική συνεργασία με αυτές τις δυνάμεις της Ασίας-Ειρηνικού», υποστηρίζει ο Norton.

Η Δύση αθέτησε επανειλημμένα τις υποσχέσεις και επεκτάθηκε στα σύνορα της Ρωσίας, περιβάλλοντας στρατιωτικά τη Μόσχα. Τώρα στόχος της Ουάσιγκτον είναι να επιβληθεί σε όλες τις πλευρές και στο Πεκίνο, κατέληξε ο αρθρογράφος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail