Ο Ερντογάν παζαρεύει την είσοδο Σουηδίας-Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ με αναγνώριση του ψευδοκράτους!

Freepen.gr - Η Express.co.uk έμαθε ότι η Τουρκία εξετάζει το ενδεχόμενο να βάλει στο τραπέζι το καθεστώς του ψευδοκράτους ως μέρος των διαπραγματεύσεων για να επιτραπεί στη Φινλανδία και τη Σουηδία να ενταχθούν στο αμυντικό κλαμπ.

Η Express.co.uk αποκάλυψε αυτό το Σαββατοκύριακο ότι μια ανώτερη πηγή από την τουρκική κυβέρνηση του προέδρου Ερντογάν είχε προειδοποιήσει ότι τα σχέδια για επέκταση που προωθούνται από τον κ. Τζόνσον θα «πάρουν πολύ χρόνο». 

Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι η σουηδική κυβέρνηση με επικεφαλής την πρωθυπουργό του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Magdalena Andersson παρέχει οικονομική και στρατιωτική βοήθεια στην κουρδική τρομοκρατική ομάδα PKK (Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν) και στη θυγατρική της YPG (Δυνάμεις Προστασίας του Λαού). Η Σουηδία αρνήθηκε ότι παρέχει οτιδήποτε άλλο εκτός από ανθρωπιστική βοήθεια.

Και τώρα έχει προκύψει ένα νέο ζήτημα στις ευρύτερες συνομιλίες του ΝΑΤΟ με την Τουρκία που εξετάζει τη χρήση της διπλωματικής κρίσης ως μέσου πίεσης για λύση στην Κύπρο. Πηγή κοντά στον κατοχικό ηγέτη, Ερσίν Τατάρ επιβεβαίωσε πως τηλεφώνησε στον Πρόεδρο Ερντογάν για να ζητήσει να τεθεί στο τραπέζι το καθεστώς του ψευδοκράτους στις συνομιλίες του ΝΑΤΟ. 

Η πηγή είπε: «Ξέρω ότι η κλήση έγινε και καταλαβαίνω ότι ο Πρόεδρος Tatar έλαβε θετική απάντηση.  «Γιατί να μην χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε μόχλευση μπορούμε σε αυτήν την κατάσταση; Η Ελλάδα και η Κύπρος χρησιμοποιούν το βέτο τους στην ΕΕ για να σταματήσουν οποιαδήποτε πρόοδο και είναι καιρός να επιλυθεί αυτή η αδικία».  

Ο Πρόεδρος Tatar αποκάλυψε σε συνέντευξή του στην Sunday Express ότι στόχος του είναι το ψευδοκράτος να αναγνωριστεί ως ξεχωριστή χώρα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail