Μιλάνε όλοι, μιλάει και η Ντόρα

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Αυθάδης, προκλητική και προσβλητική ήταν η Βουλευτής Χανίων της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη σε πρωινή ενημερωτική τηλεοπτική εκπομπή στις 4 Μαΐου προς τον ελληνικό λαό.

Εμμονική, εγωίστρια και διχαστική, που δεν συνάδει σε καθαρό πολιτικό πρόσωπο, η κ. Μπακογιάννη απαντώντας στην αγωνία φιλοκυβερνητικού δημοσιογράφου, αν υπάρχει ανησυχία στη ΝΔ για ότι συμβαίνει στα δεξιά της, είπε πως:

“Η παράταξη αυτή επιβίωσε των μνημονίων, με τον κόσμο της να την στηρίζει. Είναι μια λαϊκή παράταξη (;;;), η οποία έχει μέσα της την δεξιά, έχει μέσα της την κεντροδεξιά, έχει μέσα της το κέντρο…

Νομίζω ότι οι άνθρωποι αυτοί, οι οποίοι στην μεγάλη πλειοψηφία τους είναι νοικοκυραίοι… Δεν μιλάω για τους ψεκασμένους, υπάρχει μια κατηγορία ψεκασμένων οι οποίοι είναι αντιεμβολιαστές…Όταν μιλώ για ψεκασμένους, μιλώ για αντιεμβολιαστές, δηλαδή ιδίως οι αντιεμβολιαστές και οι ρωσόφιλοι είναι άλλη κατηγορία, δεν νομίζω πως ψήφισαν ΝΔ…”.

Ωστόσο πριν πω παρακάτω ποια είναι η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, να της απαντήσω, ότι οι νοικοκυραίοι γυρίζουν την πλάτη τους σε αυτήν την ΝΔ που τους “εκτέλεσε”. Η ΝΔ δεν είναι πλέον μια λαϊκή παράταξη, αλλά ένας πολιτικός χώρος αντιλαϊκός, αντικοινωνικός, αντιχριστιανικός, αντεθνικός.

Αλλά πλέον η κ. Μπακογιάννη γνωρίζουμε, πως όταν μιλάει αφαιρεί επιπλέον ψήφους από τη ΝΔ. Βέβαια δεν γνωρίζουμε αν τα λεγόμενά της λέγονται με τη σκοπιμότητα να φθαρεί τελείως η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη και κατ΄ αυτόν τον τρόπο να υπάρξει ζήτημα διαδοχής στην αρχηγία της γαλάζιας παράταξης και να εισβάλλει ως δελφίνος σε αυτήν ο γιος της Κώστας Μπακογιάννης. Αφού η κ. Ντόρα Μπακογιάννη τον έκανε Δήμαρχο Καρπενησίου, Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος και Δήμαρχο Αθηναίων, θα πρέπει τώρα να επιδιώξει να τον κάνει Πρόεδρο της ΝΔ και αυριανό Πρωθυπουργός της Ελλάδος! Από τη στιγμή που δεν μπόρεσε εκείνη να γίνει, ελέω Αντώνη Σαμαρά.

Όμως ας θυμηθούμε ποια είναι η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, καταγράφοντας παρακάτω μερικά από τα “κατορθώματά της”:

Ο αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης ήταν σχεδιαζόμενος αγωγός πετρελαίου, ο οποίος προβλεπόταν να μεταφέρει αργό πετρέλαιο από την Κασπία Θάλασσα, από το λιμάνι του Μπουργκάς της Βουλγαρίας σε τερματικό σταθμό στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Ο South Stream ήταν αγωγός φυσικού αερίου, η ολοκλήρωσή του οποίου αναμενόταν το 2015, όπως και του Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης.

Τα δυο αυτά μεγαλόπνοα ενεργειακά εθνικά έργα προωθήθηκαν από τον τότε Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή (σε συμφωνία με τον Βλαδίμηρο Πούτιν), αλλά τα σχέδια ανατράπηκαν από τον τότε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Γιώργο Παπανδρέου και την ΥΠΕΞ της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, Ντόρα Μπακογιάννη.

Σήμερα η Ελλάς δεν θα είχε κανένα ενεργειακό πρόβλημα, αλλά βλέπετε ήταν ρωσικοί αγωγοί.

Τον Μάιο του 2010 με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά (Προέδρου της ΝΔ), η κ. Ντόρα Μπακογιάννη διαγράφηκε από την Κ.Ο. της, γιατί, μόνη αυτή από την Κ.Ο. της ΝΔ (Αξιωματική Αντιπολίτευση) υπερψήφισε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ (Γιώργου Παπανδρέου) για τα οικονομικά μέτρα που ελήφθησαν στο πλαίσιο της οικονομικής στήριξης της χώρας μας από Ε.Ε., ΕΚΤ και ΔΝΤ. (πρώτο Μνημόνιο).

Ήταν υπέρμαχος της “Συμφωνίας των Πρεσπών” όπου παραχωρήθηκαν στα Σκόπια, ελαφρά την καρδία, το όνομα, η γλώσσα και η εθνότητα της Μακεδονίας μας.

Είναι υπέρ της προσφυγής της Ελλάδος στο διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τα Ελληνοτουρκικά (αντίθετα από τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά), συμπλέοντας απόλυτα με το Συμβουλευτικό Όργανο του Κυριάκου Μητσοτάκη, το ΕΛΙΑΜΕΠ και με τους άλλους πολιτικούς του τρόφιμους, όπως ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος κλπ.

Σε βιβλίο του ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε παραδεχτεί:

«…εν τω μεταξύ – το λέω στην Ντόρα καθημερινώς, το λέω και στην τωρινή κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή – θα ζούμε με τα προβλήματά μας (με την Τουρκία) ώσπου να τα λύσουμε…

…Να μπορεί να πάρει ο Έλληνας Πρωθυπουργός τηλέφωνο και να μιλήσει με τον Ερντογάν, που δυστυχώς δεν το κάνει ο Καραμανλής, δεν του πάει, δεν είναι το στυλ του. Αλλά η Ντόρα μπορεί να το κάνει με τον ομόλογό της… (μιλούσε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης για την εποχή που Πρωθυπουργός ήταν ο Κώστας Καραμανλής και ΥΠΕΞ η κόρη του Ντόρα Μπακογιάννη).
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail