Κοινωνία γεμάτη κανίβαλους

Το περιστατικό στην Εθνική Οδό έρχεται να προστεθεί στην αλυσίδα της βίας και της αγριότητας στην ελληνική κοινωνία και μάλιστα χωρίς να υπάρχει γιατρικό. 

Από: sportime.gr - Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης

Είναι αδιανόητα όσα γίνονται και φανερώνουν ότι όχι απλώς έχουμε πιάσει πάτο ως κοινωνία αλλά το συνηθίσαμε κιόλας.

Μια κοινωνία που ανέχεται διάφορους «νταήδες» είτε στην κανονική ζωή είτε στη διαδικτυακή, να απειλούν, να χτυπούν, να διασύρουν. Και το ακόμα χειρότερο είναι ότι αντιμετωπίζονται ως «καθημερινότητα». Μια κοινωνία- ζούγκλα όπου αυτός που περνιέται για πιο δυνατός θα προσπαθήσει να επιβληθεί, να σε ξεφτιλίσει και κάποιες φορές να σου προκαλέσει τεράστιο κακό!

Η είδηση για το νεαρό που χαροπαλεύει μετά από διαπληκτισμό στο δρόμο με έναν 55χρονο  ο οποίος σήκωσε το μπαστούνι που κλειδώνει το τιμόνι και τον χτύπησε στο κεφάλι, προκαλεί σοκ! Είμαστε έτοιμοι ανά πάσα ώρα και στιγμή να βρίσουμε, να τσακωθούμε, να πιαστούμε στα χέρια!

Κι όπως αποδεικνύεται να σκοτώσουμε κιόλας! Μα είναι δυνατόν να τσακώνεσαι έτσι απλά και να χτυπάς τον άλλο σε ένα πολιτισμένο (υποτίθεται) Κράτος;

Η άλλη είδηση που προκάλεσε σοκ είχε να κάνει με τον τσακωμό δύο ανήλικων κοριτσιών στην Κηφισιά όπου οι παριστάμενοι, όχι απλώς δε μπήκαν στη μέση για να χωρίσουν και να συμβάλλουν στο να εξομαλυνθεί η κατάσταση αλλά τραβούσαν βίντεο και γελούσαν, σχολίαζαν και το έβρισκαν «εκπληκτικό» το θέαμα.

Κάτι αντίστοιχο με τον «σκληρό άντρα» που κλώτσησε το γατάκι στη θάλασσα πρόσφατα στην Αιδηψό κι αφού το δελέασε με ψάρι.

Ποια είναι η ουσία; Ότι δε ξέρεις ποτέ τι πρόκειται να σε βρει σε αυτή την κοινωνία που δεν έχει εξελιχθεί απλώς σε μπάχαλο αλλά στην πλέον άγρια μορφή της ζούγκλας και του κανιβαλισμού.

Καθημερινά στο δρόμο βλέπεις οδηγούς να τσακώνονται και να βρίζονται ενώ μπορούν απλώς να το αποφύγουν. Τη θρασύτητα να ξεπερνά κάθε όριο όταν αυτός που παρανομεί γίνεται επιθετικός γιατί μπορεί! Έτσι απλά. Γνωρίζει για το καθεστώς ατιμωρησίας.

Τα βρισίδια και οι χυδαιότητες στο διαδίκτυο, στα σχολεία, στα γήπεδα, στα ΜΜΜ έχουν γίνει καθημερινότητα και εμείς είμαστε σα να τα έχουμε συνηθίσει.

Μια κοινωνία ανάλγητη που δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει κι αντιθέτως οδεύει προς το χειρότερο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail