Ο Λουκασένκο μίλησε για τον κίνδυνο να επιτεθεί η Πολωνία στη Λευκορωσία

RIA Novosti / Sergey Guneev
Freepen.gr - Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, σχολιάζοντας την απειλή επίθεσης στη χώρα του από την Πολωνία, είπε ότι «δεν έσπασαν τα κέρατα έτσι». 

"Αφήστε τους να προσπαθήσουν, κόψαμε τα κέρατά μας εδώ και όχι έτσι. Εάν θέλουν να προσπαθήσουν, παρακαλώ", είπε ο Λουκασένκο στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον κίνδυνο επίθεσης στη Λευκορωσία από την Πολωνία . 

Είπε πως το Μινσκ παρακολουθεί στενά την κατάσταση κοντά στα σύνορά του, τη δραστηριότητα του ΝΑΤΟ στη Δύση και την αύξηση του αριθμού των στρατευμάτων στη συνοριακή περιοχή των γειτονικών χωρών. Από αυτή την άποψη, ο Λουκασένκο υποστήριξε πως με αυτόν τον τρόπο θέλουν να αποσπάσουν την προσοχή του Μινσκ και της Μόσχας από την Ουκρανία.

Παράλληλα, ο Λουκασένκο υπενθύμισε στις δυτικές χώρες ότι πίσω από τη Λευκορωσία βρίσκεται η Ρωσία , μια πυρηνική δύναμη με την οποία το Μινσκ έχει συναφείς συμφωνίες στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας ενώ παραδέχτηκε επίσης ότι το τελευταίο διάστημα έχει συζητήσει συχνά αυτό το θέμα με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail