Στην Ευρώπη σήμανε συναγερμός λόγω των..."νέων όπλων" των ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας

manolofranco / pixabay
Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγκάζουν την Ευρώπη να αγοράσει ακριβό αέριο από σχιστόλιθο για να ελαχιστοποιήσει τη σχέση της με τη Ρωσία, δήλωσε ο Gianandrea Gayani, αρχισυντάκτης του ιταλικού περιοδικού Analisi Difesa, σύμφωνα με τον Nicola Porro.

«Γίνεται σαφές ότι ο στρατηγικός στόχος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι να σκάψουν ένα βαθύ χάσμα μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ρωσίας με τη βοήθεια ενεργειακών όπλων», εξήγησε ο ειδικός.

Κατά τη γνώμη του, η Αμερική αντιτάχθηκε ιστορικά στην ένωση της ηπειρωτικής Ευρώπης και της Ρωσίας, καθώς το θεωρούσε απειλή για τη δική της ισχύ.

Η Ουάσιγκτον αποτυγχάνει να διακόψει τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Βρυξελλών προσφέροντας ανταγωνιστική τιμή για το αμερικανικό αέριο από σχιστολιθικό αέριο που προμηθεύεται από πλοία, σημείωσε ο ειδικός. 

Ωστόσο, ο Λευκός Οίκος μπορεί πάντα "να ασκήσει πίεση στην Ευρώπη γεμάτη με βάσεις του ΝΑΤΟ", κατέληξε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail