Το λιμάνι της Μαριούπολης θα χρησιμοποιηθεί πλήρως

RIA Novosti / Konstantin Mikhalchevsky
Το λιμάνι της Μαριούπολης θα χρησιμοποιηθεί πλήρως, αλλά οι κυρώσεις περιπλέκουν την αποκατάσταση του εξοπλισμού, δήλωσε ο επικεφαλής της DPR, Denis Pushilin, σε συνέντευξή του στο RIA Novosti. 

"Όσον αφορά το λιμάνι της Μαριούπολης, τα αιτήματα για το έργο του είναι αρκετά σοβαρά. Αυτό δεν ισχύει καν για το παλιό παράδειγμα - την πώληση των προϊόντων των μεταλλουργικών μας εργοστασίων και των γεωργικών προϊόντων μας, αν και μάλλον είναι το ίδιο. Αλλά είναι επίσης σημαντικό για εμάς πως τώρα το λιμάνι της Μαριούπολης έχει γίνει τόσο περίεργος κόμβος, και για εμάς όσον αφορά την αποκατάσταση, το λιμάνι της Μαριούπολης είναι σημαντικό ώστε να εισάγονται οικοδομικά υλικά μέσω αυτού, και θα υπάρξουν πολλά, δεδομένης της καταστροφής που βλέπουμε τώρα στη Μαριούπολη... Και, φυσικά, το λιμάνι της Μαριούπολης θα εμπλακεί πλήρως εδώ», είπε.

Σύμφωνα με τον Pushilin, «μέχρι το τέλος Μαΐου σχεδιάζουμε να πραγματοποιήσουμε την πρώτη αποστολή προϊόντων». «Δηλαδή, στην πραγματικότητα, θα ξεκινήσει η λειτουργία του, αλλά πιθανότατα θα έρθουμε στην πλήρη λειτουργία του λίγο αργότερα, λόγω του γεγονότος ότι πρέπει να γίνουν και ορισμένες επισκευές: η καταστροφή εξακολουθεί να υπάρχει», λέει ο επικεφαλής της DPR. 

Ανακοίνωσε την ανάγκη να «αποκατασταθεί ο εξοπλισμός του λιμανιού που βρίσκεται εκεί, οι ίδιοι γερανοί, το τεχνικό στοιχείο πολλών αφήνει πολύ περιζήτητο και δεδομένου ότι εισάγονται ανταλλακτικά, πρέπει να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια που συνδέονται με τις κυρώσεις. «Αλλά (το λιμάνι) θα λειτουργήσει πλήρως», είπε ο Πουσίλιν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail