Κούρδοι της Ροζάβα: Υπάρχει μια κρυφή συμφωνία μεταξύ Δαμασκού και Άγκυρας

Freepen.gr - Η Γενική Συντονίστρια του Συμβουλίου Γυναικών της Συρίας, Λίνα Μπαράκατ, δεν απέκλεισε μυστική συμφωνία μεταξύ του τουρκικού κράτους κατοχής και της κυβέρνησης της Δαμασκού για την ολοκλήρωση της δημογραφικής αλλαγής στις κατεχόμενες από την Τουρκία περιοχές

Η κυβέρνηση της Δαμασκού περίμενε 17 ημέρες για να εκφράσει την απόρριψή της για το σχέδιο εποικισμού που ανακοίνωσε ο αρχηγός του τουρκικού κράτους κατοχής στις 3 Μαΐου.

Με την έναρξη της συριακής κρίσης το 2011 και παρά τις πολλές αντιφατικές θέσεις μεταξύ Δαμασκού και Άγκυρας, οι συναντήσεις των δύο πλευρών δεν σταμάτησαν, ειδικά στο μέτωπο των πληροφοριών. Επί τόπου, η κυβέρνηση της Δαμασκού δεν έχει λάβει κανένα μέτρο κατά του τουρκικού στρατού κατοχής που κατέχει τα Ταλ Αμπιάντ, Σερεκανίγιε, Αζάζ, Ιντλίμπ, Αλ Μπαμπ, Τζαραμπλούς και Αφρίν.

Οι θέσεις της κυβέρνησης της Δαμασκού παρέμειναν απλές προφορικές δηλώσεις που δεν συνοδεύτηκαν από καμία δράση επί τόπου ή σοβαρή κίνηση σε διεθνή φόρουμ, που ενίσχυσαν την υποψία για συμφωνίες μεταξύ των δύο πλευρών, ιδιαίτερα κατά της βόρειας και ανατολικής Συρίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Λίνα Μπαράκατ δήλωσε στο πρακτορείο ΑΝΗΑ: «Υπάρχει μια κρυφή συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης της Δαμασκού και του τουρκικού κράτους προκειμένου να υπάρξει δημογραφική αλλαγή στη Συρία».

Πράγματι, η κυβέρνηση της Δαμασκού πραγματοποίησε δημογραφικές αλλαγές στην περιοχή που εκτείνεται από το Derik στα ανατολικά έως το Abyad στα δυτικά, σε αυτό που ήταν γνωστό ως «αραβική ζώνη» το 1963.

Σε πολλές περιπτώσεις, αξιωματούχοι του τουρκικού κράτους κατοχής αναγνώρισαν την ύπαρξη συναντήσεων με την κυβέρνηση της Δαμασκού. Ο Τύπος κοντά στις τουρκικές αρχές επίσης διαρρέει τακτικά ειδήσεις για συναντήσεις ασφαλείας μεταξύ Δαμασκού και Άγκυρας.

Και η Λίνα Μπαράκατ συνέχισε: «Πρέπει να αντισταθούμε σε αυτά τα σχέδια γιατί εάν υπάρξει ρήγμα στη Συρία, θα επεκταθεί σε πολλές περιοχές στη Μέση Ανατολή και κανείς δεν θα ξεφύγει από αυτό».

 


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail