Ο Τζάστιν Τριντό θέλει ελευθερίες για τους Ουκρανούς που δε θα επιτρέψει στους Καναδούς να απολαύσουν

facebook.com/JustinPJTrudeau
Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό πραγματοποίησε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Κίεβο αυτήν την εβδομάδα. Δεδομένου ότι το επίπεδο απειλής στην πόλη έχει μειωθεί στο σημείο όπου ο Bono των U2 μπορεί τώρα να δώσει μια αυτοσχέδια συναυλία, η πραγματική έκπληξη είναι ότι ο Τριντό φωτογραφήθηκε χωρίς τη μάσκα του προσώπου του, η οποία ήταν σχεδόν πανταχού παρούσα όταν βρισκόταν σε καναδικό έδαφος.

Rachel Marsden - https://www.rt.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Η χρήση μάσκας του Τριντό χρησιμεύει κυρίως ως προπαγάνδα σε μια συνεχή προσπάθεια να δικαιολογήσει τις εντολές του για εμβόλια στους Καναδούς. Απαιτείται από τους πολίτες για να επιβιβαστούν σε αεροπλάνο ή τρένο εντός της χώρας τους, οι εντολές ουσιαστικά κρατούν πολλούς καθηλωμένους στο σπίτι και δεν μπορούν να ταξιδέψουν, αλλά μπορούν επίσης να τους εμποδίσουν να εργαστούν, καθώς το να είναι πλήρως εμβολιασμένος κανείς είναι προϋπόθεση απασχόλησης σε ορισμένες περιπτώσεις.

Ενώ σχεδόν το 82% των Καναδών έχουν κάνει δύο δόσεις, μόνο το 35% των Ουκρανών είχαν λάβει δύο δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού περίπου την εποχή που ξέσπασε η σύγκρουση στις 24 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το περιοδικό Time. Και όμως ο Τριντό περιπλανιόταν γύρω από το Κίεβο χωρίς μάσκες σε μια πρόσφατη ζώνη σύγκρουσης, ενώ επέμενε να κρύβεται από τους Καναδούς οδηγούς φορτηγών και τους υποστηρικτές τους Freedom Convoy όταν συνήλθαν στο λόφο του Κοινοβουλίου της Οτάβα νωρίτερα αυτό το έτος.

Αντί να συμμετάσχει σε διάλογο για να βρεθεί κάποιου είδους συμβιβασμός με τους διαδηλωτές που επιδιώκουν ένα τέλος στις εντολές που σχετίζονται με τον Covid, ο Τριντό επικαλέστηκε τον νόμο περί έκτακτων αναγκών, ο οποίος δεν είχε χρησιμοποιηθεί στον Καναδά από τότε που ο αυτονομισμός του Κεμπέκ πυροδότησε τρομοκρατικές επιθέσεις το 1970. Το μέτρο προκάλεσε μπλοκάρισμα προσωπικών τραπεζικών λογαριασμών βάσει συσχέτισης – και δωρεάς για – τον ​​σκοπό.

«Τώρα οι αρχές επιβολής του νόμου κοινοποιούνται πληροφορίες στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του Καναδά», δήλωσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Chrystia Freeland. «Οι πάροχοι χρηματοοικονομικών υπηρεσιών έχουν ήδη λάβει μέτρα με βάση αυτές τις πληροφορίες». Και όλα αυτά επειδή αυτά τα άτομα ασκούσαν το δημοκρατικό τους δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν για την επικυρωμένη από την κυβέρνηση ανισότητα που αφαιρούσε βασικά δικαιώματα ελευθερίας, εργασίας και μετακίνησης από τους Καναδούς που επέλεξαν να ασκήσουν τη σωματική τους αυτονομία.

Φρεσκοκομμένος από αυτό το αυταρχικό μπέντερ, ο Φρίλαντ συνόδευσε τον Τριντό στο Κίεβο. «Γνωρίζουμε πως υπερασπιζόμενος τον εαυτό του, ο λαός της Ουκρανίας υπερασπίζεται τη δημοκρατία και το διεθνές δίκαιο – και στεκόμαστε στο πλευρό τους», έγραψε στο Twitter.

 
Όπως η προπαγάνδα με μάσκα προφανώς δεν έχει πια σημασία όταν δεν προσπαθείς να τρομάξεις τους ανθρώπους να υποταχθούν, η δημοκρατία φαίνεται επίσης να έχει σημασία μόνο όταν το δυτικό κατεστημένο προσπαθεί να δικαιολογήσει την εμπλοκή του σε μια άλλη μακρινή ξένη σύγκρουση.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Τριντό ανακοίνωσε περαιτέρω δωρεά όπλων στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων 1 εκατομμυρίου δολαρίων σε φορητά όπλα και πυρομαχικά.

Ο Καναδός πρωθυπουργός δεν έλαβε υπόψη του τις προειδοποιήσεις των ειδικών ότι τα όπλα της χώρας θα μπορούσαν να καταλήξουν στα χέρια ομάδων πολιτοφυλακής ή να κλαπούν και να πωληθούν στη μαύρη αγορά, σύμφωνα με το κρατικό CBC.

Η ανησυχία του Τριντό είναι εξαιρετικά επιλεκτική όταν πρόκειται για όπλα. Πίσω στο σπίτι μετά το ταξίδι του, ο Τριντό έγραψε στο Twitter: «Αναλαμβάνουμε δράση για να ρυθμίσουμε καλύτερα τις πωλήσεις και τις μεταφορές πυροβόλων όπλων χωρίς περιορισμούς, επειδή έχουμε δει πώς η ένοπλη βία έχει καταστρέψει τις κοινότητες και τις οικογένειες σε ολόκληρη τη χώρα». Το να πλημμυρίζει η Ουκρανία με όπλα που καταλήγουν ποιος ξέρει πού, είναι μια χαρά από τον Τριντό, αλλά τα νόμιμα καναδικά πυροβόλα όπλα δεν είναι.

Ο Τριντό υποσχέθηκε επίσης στο Κίεβο να «καταπολεμήσει την παραπληροφόρηση». Τίποτα δε λέει «δημοκρατία» όπως οι καταστολές της ελευθερίας της άβολης πληροφόρησης που δε συμβαδίζουν με τις αφηγήσεις της δυτικής κυβέρνησης. Υπό τον Τριντό, ο καναδικός στρατός έχει ήδη αναπτυχθεί για να διαμορφώσει την κοινή γνώμη εν μέσω της κρίσης του Covid-19, χρησιμοποιώντας τεχνικές προπαγάνδας που προέρχονται από στρατιωτικές ψυχολογικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν. Και τώρα η κυβέρνησή του προσπαθεί να επιβάλει περαιτέρω κυβερνητικό έλεγχο στην ελευθερία του λόγου με ένα «Νόμο για τη διαδικτυακή ροή». Ο Τριντό δεν έχει καμία δουλειά να πει τη λέξη «δημοκρατία» όταν έχει παραβιάσει ενεργά τόσες πολλές βασικές αρχές της.

Και μιλώντας για ειρωνεία, το γεγονός ότι ο Τριντό επέλεξε να επισκεφθεί το Κίεβο στις 9 Μαΐου –την επέτειο της ήττας της Ναζιστικής Γερμανίας στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο– προφανώς έχασε και τον ίδιο. Η κυβέρνησή του έχει επιβλέψει την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό των πραγματικών νεοναζί στην Ουκρανία για να πολεμήσουν έναν πόλεμο αντιπροσώπων ενάντια στο έθνος (Ρωσία) που έχασε τους περισσότερους ανθρώπους πολεμώντας τους Ναζί στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ως μέλος του Σοβιετικού συμμάχου με Βρετανία και ΗΠΑ.

Εβραϊκές ομάδες υπεράσπισης και ένας κυνηγός Ναζί είναι μεταξύ εκείνων που απαιτούν απαντήσεις για την εκπαίδευση Ουκρανών νεοναζί από την Ουκρανία της Κοινής Ομάδας Εργασίας του Καναδά, συμπεριλαμβανομένων εκείνων του τάγματος Azov, το οποίο είναι πλέον ενσωματωμένο στον Ουκρανικό Στρατό. Έχει προκύψει πως οι Καναδοί αξιωματούχοι ανησυχούσαν περισσότερο για το να θεωρηθούν από το κοινό ότι καθοδηγούν νεοναζί, σε περίπτωση που οι πληροφορίες έβγαιναν ποτέ στη δημοσιότητα, παρά για την πραγματική εκπαίδευσή τους.

Δεδομένου ότι η κυβέρνηση του Τριντό έχει επιβλέψει την στρατιωτική εκπαίδευση των πραγματικών νεοναζί στην Ουκρανία, θα πίστευε κανείς πως θα διάλεγε διαφορετική ημέρα για να επισκεφθεί το Κίεβο από την επέτειο της ήττας αυτής της ιδεολογίας.

Το ταξίδι του Τριντό υποδηλώνει έντονα ότι αντί να εμπλακεί στο ουτοπικό του όραμα για τη δημοκρατία στην Ουκρανία, μπορεί να θέλει να ξεκινήσει με την προσπάθεια να τηρήσει και να υποστηρίξει τις δικές του υψηλές αξίες και πρότυπα στο εσωτερικό αντί να κάνει ό,τι φαινομενικά μπορεί για να τις διαβρώσει.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail