Τούρκοι αναλυτές: "Ετοιμάζεται για πόλεμο η Ελλάδα;"

Σενάρια για "πολιορκία" της Τουρκίας από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ και τη Γαλλία βλέπουν αναλυτές από τη γείτονα χώρα, φτάνοντας στο σημείο να... διερωτώνται εάν η Αθήνα στρατιωτικοποιεί τα νησιά του Αιγαίου επειδή "ετοιμάζεται για πόλεμο".

Ειδικότερα, στην εφημερίδα Aksam ο αρθρογράφος Τουργκάι Γκιουλέρ υποστηρίζει ότι η Τουρκία πολιορκείται από την Ελλάδα, "αφού αγοράζει δεκάδες Rafale, κι έρχονται οι ΗΠΑ δίπλα μας. Αυτά πρέπει να τα σκεφτούμε. Ο  λόγος είναι ένας. Ξεκάθαρα μιλάμε για πολιορκία της Τουρκίας". 

Η εφημερίδα Hurriyet εστιάζει στο γεγονός ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει επισκεφθεί τις ΗΠΑ δύο φορές με τον διευθυντή της εφημερίδας Αχμέτ Χακάν να "διερωτάται" για την Ελλάδα: "Tι κάνει… Ετοιμάζεται για πόλεμο; Στρατιωτικοποιεί και τα νησιά".

Στη Milliyet, σε άρθρο του ο Ζαφέρ Σαχίν σχολιάζει πως "στην Αλεξανδρούπολη χτίζουν η έχτισαν έναν μεγάλο σταθμό αποθήκευσης LNG και μάλλον οι ΗΠΑ έχουν μακροπρόθεσμο σχέδιο να στέλνουν το δικό τους αέριο στην Ευρώπη μέσω της Αλεξανδρούπολης". Όπως γράφει ο ίδιος, "αυτός είναι και ο λόγος που εγκατέστησαν (σ.σ.: οι Αμερικανοί) εκεί στρατιωτική βάση" . 

Από: capital.gr

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail