Ο Ασαντ στην Τεχεράνη με Χαμενεΐ και Ραΐσι - Το Ιράν στο πλευρό της Συρίας

Freepen.gr - Ο Πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στην Τεχεράνη και συνάντησε τον Ανώτατο Ηγέτη της Ιρανικής Ισλαμικής Επανάστασης Αγιατολάχ Σεγιέντ Αλί Χαμενεΐ και τον Ιρανό Πρόεδρο Εμπραίμ Ραΐσι.

Οι συνομιλίες κατά τη διάρκεια των συναντήσεων αφορούσαν τις ιστορικές σχέσεις μεταξύ Συρίας και Ιράν, οι οποίες βασίζονται σε μακρά πορεία διμερούς συνεργασίας και αμοιβαίας κατανόησης για τα ζητήματα και τα προβλήματα της περιοχής και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζονται, πέρα ​​από θέματα και θέματα κοινού ενδιαφέροντος. και τις τελευταίες εξελίξεις στην περιφερειακή και διεθνή σκηνή.

Κατά τη συνάντησή του με τον Χαμενεΐ, ο Πρόεδρος αλ Άσαντ επιβεβαίωσε πως η εξέλιξη των γεγονότων απέδειξε για άλλη μια φορά την ορθότητα του οράματος και της προσέγγισης που υιοθέτησαν εδώ και χρόνια η Συρία και το Ιράν, ιδίως στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

«Αυτό επιβεβαιώνει τη σημασία της συνέχισης της συνεργασίας προκειμένου να μην επιτραπεί στην Αμερική να ξαναχτίσει το διεθνές τρομοκρατικό σύστημα που χρησιμοποίησε για να βλάψει τις χώρες του κόσμου, ειδικά τις χώρες της περιοχής τις τελευταίες δεκαετίες», δήλωσε ο πρόεδρος της Συρίας, αλ Άσαντ, τονίζοντας ότι η Αμερική σήμερα είναι πιο αδύναμη από ποτέ.

Ο Ασαντ επεσήμανε ότι η παλαιστινιακή υπόθεση επιβάλλεται ολοένα και περισσότερο η παρουσία και η σημασία της στη συνείδηση ​​του αραβικού και του ισλαμικού κόσμου χάρη στις θυσίες των ηρώων της αντίστασης.

Από την πλευρά του, ο Σεγιέντ Χαμενεΐ τόνισε πως το Ιράν θα συνεχίσει να στηρίζει τη Συρία για να ολοκληρώσει τη νίκη της κατά της τρομοκρατίας και να απελευθερώσει τα υπόλοιπα εδάφη της χώρας.

Πρόσθεσε ότι η Συρία επιτυγχάνει ιστορικές νίκες χάρη στη σταθερότητα και το θάρρος του προέδρου αλ Άσαντ και τη δύναμη και σταθερότητα του λαού και του στρατού της χώρας.

Με τη σειρά του, ο Ιρανός Πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι η χώρα του είναι πρόθυμη να επεκτείνει τις σχέσεις με τη Συρία, ιδιαίτερα τις οικονομικές και εμπορικές.

«Η Τεχεράνη θα συνεχίσει να παρέχει κάθε μορφής υποστήριξη στη Συρία και το λαό της, ειδικά εν μέσω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που αντιμετωπίζει ο κόσμος», είπε ο Ραΐσι.

Πρόσθεσε ότι η χώρα του θα βοηθήσει τη Δαμασκό να ξεπεράσει τις δυσκολίες.

Ο Άσαντ ανέφερε πως το Ιράν είναι μια αδελφική χώρα, ένας φίλος και πιστός εταίρος, θεωρώντας ότι η προσέγγιση που ακολουθεί η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν στην αντιμετώπιση των περιφερειακών και διεθνών υποθέσεων ωφελεί όχι μόνο τα συμφέροντα του Ιράν και της Συρίας, αλλά και όλων των χωρών και των λαών της περιοχής.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail