Η διαφορά που έχει ο λαϊκισμός από το κοινωνικό πρόσωπο

Νέα παροχολογία για το θέμα των λογαριασμών της ΔΕΗ μετά τις αστειότητες με τα καύσιμα που φανερώνει ότι η Κυβέρνηση απλώς λαϊκίζει και δεν έχει κοινωνική πολιτική

Από: sportime.gr / Νίκος Μπουρλάκης

Ο λαϊκισμός είναι η στάση και η συμπεριφορά που συναντάται στην πολιτική και στην τέχνη και χαρακτηρίζεται από υπερβολική και μη αυθεντική λαϊκότητα.

Κατ’ επέκταση ο λαϊκισμός δεν είναι τίποτα παραπάνω από προπαγάνδα και δημαγωγία. Και φυσικά δεν έχει καμία σχέση με το κοινωνικό πρόσωπο που οφείλει να έχει μια κυβέρνηση. Άλλωστε μέσω του λαϊκισμού μπορείς να χτίσεις ένα «λαϊκό προφίλ» το οποίο όμως είναι ψευδεπίγραφο και κατ’ ουσία επικίνδυνο.

Εκεί προσφεύγουν οι αγαπημένοι μας πολιτικοί κάθε φορά που θέλουν να ενισχύσουν τη δημοτικότητά τους ή όταν πλησιάζουν εκλογές. Γενικά υπάρχει μια συγκεκριμένη περίοδος την οποία θέλουν να εκμεταλλευτούν προκειμένου να «γυρίσουν» την κατάσταση.
Με δεδομένο ότι το μνημονικό των Ελλήνων τις περισσότερες φορές αντιστοιχεί σ’ εκείνο του χρυσόψαρου, ο λαϊκισμός προσφέρεται ως επικοινωνιακό εργαλείο.

Είχα γράψει κατά το παρελθόν για τα ξεροκόμματα που πετά η Κυβέρνηση στον κόσμο όχι επειδή θέλει να δώσει λύση στα προβλήματα (άλλωστε με αυτή την απαράδεκτη λογική δεν υπάρχουν λύσεις) αλλά για να ενισχύσει το προφίλ της.

Ξαφνικά ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε περί της ρήτρας αναπροσαρμογής (σε συνέντευξή του- που αλλού;- στον ΣΚΑΙ) και έδειξε και σκληρό πρόσωπο. Υπέρ του λαού φυσικά.

Τι είπε; Ότι φτιάχτηκε για να προστατέψει τον πολίτη και ότι αν δεν είχαμε πόλεμο το ρεύμα θα πήγαινε προς τα κάτω! Και μάλιστα ότι θα πρέπει να δοθεί ευρωπαϊκή λύση αλλά αν δε δοθεί η ελληνική κυβέρνηση θα πράξει μόνη της.

(Κάτι που έχουν ήδη κάνει η Ισπανία και η Πορτογαλία αλλά δεν έχει σημασία κατά τον υπουργό μας).

Βεβαίως δεν παρέλειψε να τα βάλει με τον ΣΥΡΙΖΑ (κλασικά εικονογραφημένα) διαμαρτυρόμενος μάλιστα και διαψεύδοντας το ότι η Ελλάδα έχει το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη.
Προφανώς και στη σχέση μισθού/λογαριασμού το έχει το ακριβότερο ρεύμα η Ελλάδα αλλά για τον υπουργό που μας αναπτύσσει δεν έχει σημασία.

Στο MEGA ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε ότι θα υπάρξει ένα κυβερνητική παρέμβαση για να πληρώνουν όλοι φθηνότερο ρεύμα. Και μάλιστα για μεγάλο χρονικό ορίζοντα με τα μέτρα να τίθενται σε ισχύ από τον Ιούνιο.

Αλήθεια, τόσο καιρό τι περίμεναν; Και τι είδους μέτρα είναι αυτά;

Οι παρεμβάσεις που ΘΑ γίνουν τοποθετούνται σε ένα χρονικό ορίζοντα όπου τα νοικοκυριά δεν είναι απλώς εξασθενημένα αλλά ισοπεδωμένα.

Τα νέα «ξεροκόμματα» στοχεύουν στο να «ηρεμήσει» η κατάσταση αφού μάλιστα έρχεται και το καλοκαίρι. Κατά τα άλλα κι ενώ είναι ΞΕΚΑΘΑΡΑ μια προετοιμασία ενόψει εκλογών, δίνουν και συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό που «έκοψε την εκλογολογία»

Τι άλλο θα μας βρει;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail