Η Τουρκία θα αντικαταστήσει ξένες μάρκες στη Ρωσία

Μόσχα και Άγκυρα ανακοίνωσαν νέα φάση διαπραγματεύσεων για την αντικατάσταση των ξένων εμπορικών σημάτων που έφυγαν από τη Ρωσία με τα τουρκικά. Η πρώτη φάση των διαπραγματεύσεων έλαβε χώρα τον Απρίλιο του 2022, η δεύτερη ήταν στα μέσα Μαΐου, όταν η Ένωση Τουρκικών Ενωμένων Εμπορικών σημάτων ήρθε στη Ρωσία.

southfront.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Η Ρωσική Ομοσπονδία ελπίζει ότι τα τουρκικά εμπορικά σήματα θα παραμείνουν στη Ρωσία για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι τουρκικές εταιρείες που δεν εκπροσωπούνται ακόμη στη ρωσική αγορά θα έχουν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για το εμπόριο.

Ο λόγος που ξένες μάρκες εγκαταλείπουν τη ρωσική αγορά είναι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν πριν και μετά την έναρξη της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία. Τους τελευταίους μήνες, η κίνηση σε εμπορικά κέντρα στη Ρωσία μειώθηκε κατά 10%. Λόγω της αποχώρησης μεγάλου μέρους των δυτικών εμπορικών σημάτων, τα ρωσικά εμπορικά κέντρα έχουν ήδη χάσει το 30% με 70% των κερδών. Έτσι, η Μόσχα επιδιώκει να αποκαταστήσει το χαμένο δυναμικό. Ωστόσο, δε φεύγουν όλες οι μάρκες, μερικές από αυτές έχουν κάνει rebrand.

Με τη σειρά της, η Τουρκία δεν επέβαλε κυρώσεις κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας, επομένως η Άγκυρα κερδίζει δυναμική στη δημιουργία οικονομικών δεσμών με τη Μόσχα. Αυτή είναι μια μεγάλη προοπτική για την Τουρκία, διότι μέχρι τώρα το μερίδιο των τουρκικών εμπορικών σημάτων στη ρωσική αγορά ήταν αρκετά μικρό.

Ο Ντμίτρι Μοσκαλένκο, πρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Εμπορικών Κέντρων, πιστεύει ότι οι τουρκικές μάρκες έχουν μια νέα απίστευτη ευκαιρία να ξεκινήσουν τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία. Σημείωσε την ομοιότητα μεταξύ της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Τουρκία και τη Ρωσία ως ιδιαιτερότητα και πλεονέκτημα του ανοίγματος μιας επιχείρησης.

«Μπαίνουμε σε μια νέα φάση διαπραγματεύσεων για την αντικατάσταση των εμπορικών σημάτων που εγκαταλείπουν τη Ρωσία με τουρκικές μάρκες. Προβλέπουμε πως 3 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα λιανικής πώλησης σε όλη τη Ρωσία θα είναι κενά αυτό το φθινόπωρο, που ισοδυναμεί με 420 γήπεδα ποδοσφαίρου. Για τουρκικές μάρκες που δεν βρίσκονται ακόμη στη Ρωσία, παρέχουμε την ευκαιρία να εξοικειωθούν με περιοχές στα καλύτερα εμπορικά κέντρα, συμπεριλαμβανομένης της Μόσχας. Διαπραγματευόμαστε ώστε οι τουρκικές εταιρείες να παραμείνουν στη Ρωσία για μεγάλο χρονικό διάστημα και να κάνουν κερδοφόρες επενδύσεις».

Το ρωσικό Υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου έχει δημοσιεύσει στο παρελθόν κατάλογο αγαθών και εμπορικών σημάτων που θεωρεί ως τους κύριους τομείς ανάπτυξης. Οι μάρκες περιελάμβαναν κυρίως κινεζικές, τουρκικές, καζακικές και αρμενικές εταιρείες.

Η Έλενα Ανισίμοβα, ανώτερη διευθύντρια του πρακτορείου ACRA, σημείωσε πως η απόφαση της Ρωσίας να πραγματοποιήσει παράλληλες εισαγωγές από τις παραπάνω χώρες θα συμβάλει στο μέγιστο όφελος τόσο για αυτές τις χώρες όσο και για τη Ρωσία. Οι παράλληλες εισαγωγές εγγυώνται την αποφυγή ελλείψεων τις στιγμές που μειώνεται η ποσότητα των εμπορευμάτων. Ωστόσο, στην αρχή, ενδέχεται να υπάρχουν υψηλότερες τιμές για τα αγαθά λόγω του κόστους συναλλαγής και της εφοδιαστικής.

Σύμφωνα με τον Oleg Voitsekhovsky, διευθύνοντα σύμβουλο του Ρωσικού Συμβουλίου Εμπορικών Κέντρων, η Ρωσία βρίσκεται επίσης σε συνομιλίες με εκπροσώπους της Κίνας, της Ινδίας και του Ιράν. Ωστόσο, «θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος» για να δημιουργηθούν οι απαραίτητοι δεσμοί με αυτές τις χώρες.

Η Anna Papaskiri, εμπορική διευθύντρια του Ομίλου ADG, πρόσθεσε ότι μετά από αυτές τις συναντήσεις, τα μέρη σχεδιάζουν να καθορίσουν τη λίστα των εμπορικών σημάτων που θα εισέλθουν στη ρωσική αγορά.

Η Τουρκία δεν σκοπεύει να εμπλακεί σε «αναμέτρηση για την Ουκρανία», οι σχέσεις με τη Ρωσία συνεχίζονται, δήλωσε ο Ερντογάν στις 24 Μαΐου.

Η Τουρκία ελπίζει να καταλάβει ένα ελεύθερο μέρος της αγοράς στη Ρωσία. Τα έσοδα από τη ρωσική αγορά θα βοηθήσουν την Τουρκία να στηρίξει την οικονομία της. Η Ρωσία θα επωφεληθεί από αυτό όσον αφορά τα οικιακά είδη, αλλά θα είναι μια διαδικασία βήμα προς βήμα, διότι θα χρειαστεί χρόνος για να δημιουργηθούν οι αλυσίδες εφοδιαστικής. Ως εκ τούτου, μια τέτοια συνεργασία θεωρείται αμοιβαία επωφελής και εντάσσεται πλήρως στην τακτική του Ερντογάν για ελιγμούς μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών για να επωφεληθεί από τις συμφωνίες και με τις δύο πλευρές ως ενδιάμεσος και ένα είδος «χώρας ασφαλείας».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail