Τα «μαύρα σύννεφα» που θα συναντήσει ο Μητσοτάκης στο Λευκό Οίκο! Θα είναι έτοιμος να τα αντιμετωπίσει;

Το ταξίδι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουάσινγκτον και η συνάντηση του με τον Αμερικανό πρόεδρο Τ. Μπάιντεν, ελπίζουμε ότι δεν αντιμετωπίζεται από το επιτελείο του ως μια ευκαιρία για να υπάρχει και μια φωτογραφία από τον Λευκό Οίκο στην προεκλογική καμπάνια της ΝΔ. Το ταξίδι αυτό μπορεί να αποδειχτεί η τελευταία ευκαιρία για να αποφευχθούν εξελίξεις καθόλου ευχάριστες για τα ελληνικά συμφέροντα. 

Από: militaire.gr

Δεν χρειάζεται παρά να βάλει κάποιος στη σειρά, τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο «τρίγωνο» ΗΠΑ-Ελλάδα-Τουρκία, για να καταλάβει ότι τα περί «απομονωμένης Τουρκίας» και «ισχυρών συμμαχιών της Ελλάδας» δεν έχουν βάση…

Έχουμε και λέμε:


•Η Ελλάδα έσπευσε πρώτη απ’ όλους να στείλει όπλα στην Ουκρανία, χωρίς να ζητήσει τίποτα.

•Έδωσε επ’ αόριστον βάσεις παντού στους Αμερικανούς.


•Μετέτρεψε την Αλεξανδρούπολη σε προωθημένο φυλάκιο των Αμερικανών έναντι της Ρωσίας.

Την ίδια στιγμή:

•Υπάρχει ταχεία αναβάθμιση των σχέσεων ΗΠΑ-Τουρκίας.

•Οι ΗΠΑ «βύθισαν» τον EastMed και αντιτάσσονται ακόμη και σε αγωγό μέσω Αιγύπτου.


•Είναι έτοιμοι να πουλήσουν F-16 στην Τουρκία, ακυρώνοντας σε μεγάλο βαθμό την αγορά των Rafale από την Ελλάδα.

•Κάνουν «τα στραβά μάτια» για τη μη εφαρμογή κυρώσεων από την Τουρκία.

•Στις απίστευτης έντασης προκλήσεις των Τούρκων -υπερπτήσεις, παραβιάσεις, επιθετική ρητορική- απαντούν με…συμβουλές για να τα βρούμε. Οι ΗΠΑ δεν δέχτηκαν καν να αναπτύξουν παρουσία σε ελληνικές εγκαταστάσεις σε νησί του Αιγαίου (ούτε καν Σκύρο) για να μην εμπλακούν σε ελληνοτουρκικά!

•Είναι προφανές ότι πρώτος στόχος των ΗΠΑ είναι η ταχεία ενεργειακή απεξάρτηση της Ευρώπης από τη Ρωσία μέσω ανάπτυξης υποδομών LNG στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Ουάσινγκτον έχει ξεκαθαρίσει ότι αυτό απαιτεί ενσωμάτωση της Τουρκίας σε δυτικούς ενεργειακούς σχεδιασμούς.

Κάτι που σημαίνει:

α) Συμμετοχή Τουρκίας σε Φόρουμ Φυσικού Αερίου της Αιγύπτου.

β) Διοργάνωση Διάσκεψης της ΕΕ για Ανατολική Μεσόγειο με συμμετοχή Τουρκίας

γ) Προώθηση εξαγωγής ισραηλινού αερίου μέσω Τουρκίας.

Είναι δυνατόν η Ελλάδα να τα δεχτεί όλα αυτά, αδιαμαρτύρητα;

Για όλα αυτά είναι νομίζουμε κατανοητό ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα πρέπει να πάει στην Ουάσινγκτον προετοιμασμένος και αποφασισμένος. Προετοιμασμένος για να ακούσει όλα τα παραπάνω και αποφασισμένος να απαντήσει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να μετατραπεί στον «καρπαζοεισπράκτορα» της ανατολικής Μεσογείου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail